KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Sámuel Alapítvány októberi hírei

2020. október 30.

Alapítványunk tevékenységében egyik legkiemelkedőbb és legfontosabb fogalom a közösség: elsősorban otthon a családban, másodsorban együtt más családokkal.

Ez utóbbinak sajnos nagyon rég tudtunk eleget tenni. 2020 októbere azonban – Istennek hála – több lehetőséget is rejtegetett magában.

Partnerkapcsolataink a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-vel és a Dorcas Segélyszervezettel lehetővé tették, hogy két alkalommal is összegyűljünk a szülőkkel, családokkal. Ezen kívül a nevelőszülő-továbbképző is megszervezésre került a hónap folyamán.

Időrendi sorrendben elsőként kell megemlítenünk tehát a nevelőszülő-továbbképzőt, amelyet online konferenciabeszélgetés formájában tartottak meg október 19-21-e között. A szülők gyermekneveléssel kapcsolatos előadásokat hallhattak, valamint saját gondolataikat, tapasztalataikat is megoszthatták egymással. A továbbképző utolsó előadását alapítványunk egykori kuratóriumi tagja, Taracköziné Nemes Mónika lelkipásztor tartotta, amely tökéletes záróakkordja volt az eseménynek.

A következő napon, október 22-én, a továbbképző folytatásaként vehettek részt a szülők – immár fizikailag is – egy alkalmon, mely szintén a ,,Nevelőszülői készségek és ismeretek” témakörét ölelte fel. A beszélgetéssel, közös tapasztalatcserével egybekötött előadást Kacsó Géza, bátyúi lelkipásztor és felesége, Dóra vezette.

Az alkalom kezdetén a család fogalmát az Ige fényében vizsgáltuk, melynek kapcsán a tiszteletes felhívta a figyelmünket arra, hogy a család Isten terve, melyet egységként alkotott meg. Ezt követően a Bibliában szereplő nagycsaládok életét szemléltük, s így tértünk át saját közösségeinkre is. Szó esett a nagycsalád előnyeiről és névleges hátrányairól is, de végül megfogalmazódott: ,,Nem cserélnénk el semmiért!”. Az alkalom közös ebéddel zárult.

A hónap egy közös kirándulással ért véget, melyet október 26-28-a között tartottunk meg Zúgóban, a Kárpátok hegyei között. Hétfőn a Sípot-vízesésnél mindannyian egy kellemes délutánt tölthettünk el, majd a program további részeként családi vetélkedővel folytatódhatott a nap. Az esti evangelizációt Kacsó Géza tiszteletes tartotta és szívünkre helyezte: ,,Isten annyira szeretet bennünket, hogy saját, egyetlen fiát küldte a halálba értünk, ,,örökbefogadott” gyermekeiért.  A nap filmvetítéssel zárult.

Kedd reggel szintén Kacsó Géza tiszteletes tolmácsolta számunkra Istenünk üzenetét, s elmondta: ,,a visszafordulásra mindig van lehetőségünk, és Isten kész segíteni nekünk abban, hogy ne a rossz cél felé fussunk”. A nap további részét a Szinevéri-tónál tölthettük,  amely a gyönyörű időjárásnak köszönhetően meglehetősen kellemesnek bizonyult. Az esti evangelizációt Szemere Judit, beregszászi lelkipásztor tartotta közöttünk.

Szerda reggel Margitics Erika, szintén beregszászi lelkipásztor tartotta meg a reggeli áhítatot, majd férje, Margitics János lp. invitálta a jelenlévőket egy újabb családi vetélkedőre. A játék dobogós helyezettjei értékes ajándékokban részesültek. E háromnapos programunk a szerdai közös ebéddel ért véget, s hazaindultunk azzal a reménységgel a szívünkben, hogy hamarosan újra találkozhatunk egymással.

Istené legyen a hála és a dicsőség, amiért áldását adta a programok megszervezésére és megvalósítására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 10.

-
május 15.

Csíkszereda

X. Édesanyák Hete

Ünnepség
Csíki Anyák Egyesülete

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete