KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Online Pető-fejlesztések a Beregszászi Máltai Szeretetszolgálatnál

2020. december 4.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is folytatódtak a Beregszászi Máltai Szeretetszolgálatnál az eltérő fejlődésű gyermekek Petős-fejlesztései.

A koronavírus által a világban kialakult járványhelyzet miatt a foglalkozásokra nem volt lehetőség a budapesti konduktoroknak ki utazni, viszont a fejlesztéseken résztvevő gyermekek számára nagyon fontos volt, hogy továbbra is fenn tudják tartani az eddig elért eredményeket. Ezért online formában valósultak és jelenleg is folynak a terápiák, amelyeket a Szeretetszolgálat helyi szakembereinek segítségével végeznek. A magyarországi konduktorok online felügyelik és instrukciókat adnak terápiák teljes ideje alatt, kamera és mikrofonok segítségével. Az instrukciók megfelelő elvégzését, kijavítását, helyes testtartás megfelelő felvételében pedig a helyi szakembereink vannak segítségükre. 

A Pető-módszer lényege, hogy az idegrendszer a károsodások ellenére is rendelkezik olyan tartalékokkal, melyek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók. A foglalkozások alatt a gyermekek énekelnek, mondókáznak, miközben játékosan sajátítanak el az önellátáshoz szükséges különböző alapmozdulatokat.

 

A Kárpátmedencei Családszervezet (KCSSZ) segítségével Szervezetünk az online terápiák elvégzéséhez szükséges média eszközöket tudott beszerezni, amelyek rendkívül fontos szerepet játszanak a fent említett terápiás alkalmak megvalósítása során. A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat köszönetét fejezi ki a KCSSZ által nyújtott támogatási lehetőségért. 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete