KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Szent Miklós ünnepe a Beregszászi Máltai Szeretetszolgálatnál

2020. december 8.

A Beregszászi Máltai Szent Mikós püspök mint minden évben, az idén is útnak indult és ellátogatott a rászoruló gyermekekhez. Az idei évben a karantén szabályokat betartva látogattak a szeretetszolgálat segítői el a gyermekekhez, akik már nagyon várták érkezésüket.

 

Miklós püspök első útja a beregszászi 5. számú bentlakásos óvodához vezetett, ahová az aktuális karantén szabályokat betartva most a gyermekek vidám mosollyal az óvoda udvaráról integettek az ajándékozóknak. Bár a korábbi évekhez eltérően, most nem a meleg szobában várták Miklós püspököt, de az öröm most sem maradhatott el, hiszen a pici lakók minden évben nagy izgalommal várják, hogy a jótevő püspök elvigye a megérdemelt kis ajándékaikat. 

 

Ezt követően, a déli órákban érkezett Miklós püspök a roma integrációs program keretein belül működő Máltai Tanodába. A gyerekek csengő hangja immár az újonnan felépült Máltai Központból csendült fel. A gyermekek a tánc, ének és mondókák mellett ünnepi színdarabjukat is bemutatták a nagyszakállúnak és segítőinek. Az ajándékok átadását követően Makuk János, a Szeretetszolgálat elnöke köszönő oklevelet adott át Kudron Ágnesnek, a 7.számú iskola vezetőjének, a tanoda működésében közrejátszott munkásságának köszöneteként. 

 

Ezzel nem ért véget Szent Miklós útja a gyermekekhez, sőt egészen Rátig utazott, ahol a Szent Mihály Gyermekotthon lakói várták nagy szeretettel. Az ajándékozó püspök már jó ismerősként érkezett a gyermekekhez, hiszen nem első alkalommal látogatott el hozzájuk. Az otthonban élő gyermekek előadói tehetségüket bemutatva, csodás műsorral várták a hozzájuk érkező vendégeket, Ivaskovics művész úr vezetésével. Az ajándékozási körút zárásaként a gyermekek itt is átvehették a nekik szánt ajándékcsomagokat.

 

Hálásan köszönjük mindazon támogatóinknak, adományozóinknak, akik hozzájárultak, hogy a járványügyi korlátozások ellenére és betartása mellett az idén is ellátogathatott Szent  Miklós püspök a gyermekekhez, ezzel nagy örömöt szerezve sok-sok gyermek számára. Hálásan köszönjük Szent Miklósnak és segítőinek, hogy ismét hozzájárultak ahhoz, hogy örömökben gazdag ünnepet varázsoljunk sok-sok gyermek arcára. 

 

Papp Anita, 

a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat munkatársa« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete