KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Decemberi ünnepek – Örömszerzés Zentán

2020. december 22.

A hagyományos Mikulás futást sajnos nem tudtuk megtartani a vírus helyzet végett, de megszerveztük, hogy a Mikulás ellátogasson a gyerekekhez.

Idén kicsit másképp, elővigyázatosabban, a járványügyi előírások szigorú betartása mellett indult el a közös programunk a Kárpát-medencei Családszervezet Szövetségével.
Igen nagy meglepetés és öröm volt mikor megérkezett és becsengetett a Mikulás a gyerekekhez. Volt, aki kicsit megszeppent, mert még nem találkozott sosem a  Mikulással, de a többi gyerekek már nagy örömmel várakoztak. Hetven csomagot készítettünk, és adtunk át az Önök támogatásának köszönhetően. Nagy öröm volt látni a lelkes csillogó szemű boldog gyerekeket. Meghatóan szemléltük őket, hogyan izgultak. A bátrabbak versel és énekkel készültek mikulásnak, de volt, aki rajzzal kedveskedett. Boldog érzés volt örömet szerezni a gyerekeknek és családjuknak. A sok mosoly kimondhatatlan megnyugvás,  izonyság, hogy örömet szereztünk egy kis emberkének.
A következő napok pedig előkészületek voltak a szerdán szétosztásra került karácsonyi kézműves alapanyagok összekészítésére, ami több alapból tevődik össze. És az édesség csomagot is előkészítettük, amit ilyenkor a karácsonyi  ünnepre szoktunk adományozni. Száz harminc gyereknek készítettünk csomagokat, amit az egyesületben osztottunk ki, de sajnos a vírushelyzet közbe szólt és sok családnak házhoz szállítottuk, mivel karanténban voltak többen. De a lényeg az volt, hogy az örömszerzés ne maradjon el a családoknál és a gyerekek ne maradjanak le programunkról. A család együtt dolgozzon, közös élmény és az együttöltött hasznos idő, így próbáltunk örömet szerezni.
A család egy kiegyensúlyozott, szeretetteljes környezet, ahol a gyerekek biztonságban érezhetik magukat. A szülő és gyermekei közötti szeretetet, törődés és összetartozás teszi azzá. A család fogalma sokkal színesebb, mint ahogy azt rutinból gondoljuk.
Hálásak vagyunk és már sokadszor is arra a meggyőződésre jutottunk, hogy ez a kis ajándékcsomag, amivel a gyerekek otthonaikban alkothattak miközben  kóstolgatták az édesség csomagot nagy örömet okozott nem csak a gyermeknek, hanem az egész családnak.

Az alkotásokról szép lassan érkeztek a fényképek. Sajnos nem kaptam elég egyértelmű fotót miközben a család alkot, többnyire a gyerekek és a kész
alkotásokról juttattak el fotókat. Mindezek a programjaink a Kárpát-medencei Családszervezet Szövetségének a támogatásával valósulhatott meg. Ha Önök nem támogatták volna programjainkat, akkor sok gyerek arcán sem láttunk volna ennyi mosolyt és boldogságot.

Reméljük jövőre felszabadultabbak és vírus mentes boldogabb évben lesz részünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete