KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Tiszakálmánfalvai beszámoló

2020. december 30.

Mikulásváró programunk nagy sikert aratott! Megpróbálom néhány szó erejével ecsetelni a varázslatot, mely Tiszakálmánfalva apraját-nagyját boldoggá tette, e nehéz globális koronavírus járványhelyzetben.



(Igyekeztünk betartani az előírt fertőzés elleni védekezéseket.) Hagyományápoló Mikulásváró programunk két napra terebélyesedett melyet a gyerekeknek az online munka tett színesebbé. Első nap a körben a Tekeredik a kígyó bábelőadást élvezhette néhány gyermek, majd interaktív bábkészítésben vettek részt. Mindezt felvételeztük. A körben történteket a Facebook oldalunkon nézhették meg az érdeklődők még aznap, este. Mivel a gyermekek az anyagot előző napokban megkapták, az oktatót figyelve a Facebook oldalunkon, otthon eltudták készíteni a bábokat. Másnap, vasárnap a Mikulás meglátogatta őket, megmutatták neki az elkészített kígyócskákat és ezért szeretetcsomagot kaptak. Az ügyesek és a kevésbé ügyesek is. A kígyócskákra fonalat kötöttünk s mint ahogy a tekeredik a kígyó dalocska sugalja az előadás végén, varázslatos módon gondolatban, szeretetben, mosolyban lélekben összefonódott minden tiszakálmánfalvi gyermek, család, mind azokkal a magyar gyermekekkel és családokkal a Kárpát-medencében és világban akikhez eljutott a felvételünk.


Köszönjük a támogatást, amellyel e nehéz egészségügyi helyzetben hagyományainkhoz híven a jó öreg Mikulás varázslata elhozta összetartozásunk erejét, az egymással való szeretetbeli törődést.

Milánovity Ottilia, elnök

 

 

https://www.facebook.com/milanovits.sandor/videos/10223663916881576

https://www.magyarszo.rs/hu/4476/vajdasag/231348/%E2%80%9EA-j%C3%A1rv%C3%A1ny-nem-rombolhatja-le-a-szeretetet!%E2%80%9D.htm

https://pannonrtv.com/rovatok/tarsadalom/lovaskocsin-erkezett-mikulas-tiszakalmanfalvi-gyerekekhez?fbclid=IwAR1seyWXgKWAzmJsVwtyOCip-1ZX2tLdTInzFxZxuEjKf4E8JaBwHCmIDSo



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS