KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Orosházi hírek januárjában

2021. január 29.

Mindennapi munkánk, a Tesco és a Magyar Élelmiszerbank élelmiszermentő programja nem áll meg a korlátozások idején sem.

Több éve dolgozunk a programban, igazi csapatmunkában, felosztott feladatokkal. Beosztást készít egy önkéntes, mikor, hova, ki legyen a szállító, melyik csoport kapja az adományt. A szállító a beosztás szerint a tescóban bepakol és a saját autójával szállítja a csoportvezetőhöz. A csoportvezető a hozzá beosztott családok között osztja szét az adományt, osztólapon rögzítve. Másik önkéntesünk összesíti a szállítóleveleket és az osztólapokat. Az elszámoláshoz a fénymásolatokat, határidőket és kötelezettségeinket betartva postázza a MÉB-nak. A családok havonta 2-3 alkalommal juthatnak hozzá a kenyér és péksütemény adományhoz. A csoportvezetők figyelemmel kísérik, hogy a változó mennyiségű adomány igazságosan kerüljön elosztására. 

Sulizsák program.

Két iskola textil újrahasznosítását szolgáló programjához csatlakoztunk. A szervezők a diákok által kinőtt, megunt ruhadarabokat gyűjtötték össze. A jó állapotú ruhákat elsődlegesen újrahasznosítják, az így nem használhatókat pedig géptisztító rongyként használják fel. A gyűjtés két hetében 1328 kg ruhát gyűjtöttek össze, amiben benne volt a mi kb. 40 zsáknyi segítségünk is.

Év eleji feladatok.

Mint mindenhol, mi is az adminisztratív feladatokkal kezdtük az évet. Kinyomtatásra kerültek az adategyeztető lapok és az elégedettségi/problémafelvető kérdőívek, amelyeket a csoportvezetők juttatnak el a családokhoz. Sajnos, az éves munkatervet egyenlőre csak vázlatként tudjuk kezelni, ezért nagyon rugalmasan állunk az éves elképzeléseinkhez. On-line ötletbörzét indítottunk, hogy minél színesebbé tudjuk tenni a 30. jubileumi évünket – a covid után.

Segítségnyújtás

Az online iskolai oktatás komoly gondot okoz a nagycsaládokban, ahol egyidőben, több gyermeknek  kell használni a család technikai eszközeit. Több családban okoz ez nehézséget. Nagy örömünkre, személyes kapcsolataink révén ismét két család részére sikerült számítógépet juttatnunk. 

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 10.

-
május 15.

Csíkszereda

X. Édesanyák Hete

Ünnepség
Csíki Anyák Egyesülete

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete