KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Felvidéken megszerveztük az első online találkozót

2021. január 31.

A hagyományos személyes találkozó helyett a Szövetség a Közös Célkért társulás szervezében 2021. január 29-én először vettek részt a KCSSZ-hez és a Családlánchoz csatlakozott felvidéki szervezetek az interneten keresztül megvalósult találkozón.

 

Mivel a pandémia miatt közel egy éve nem volt lehetőség összejövetelek szervezésére, így szükségesnek láttuk, hogy a KCSSZ biztosította decemberben kiírt pályázati forrást a leghatékonyabban használjuk fel. Ezért olyan eszközöket és elektronikus programokat szereztünk be, amelyek által, ha korlátozottan, ám kisebb csoportban személyesen beszélgettünk egymással.

Először minden résztvevő elmondta hogyan érintette a koronavírus a munkájukat, milyen terveik vannak, illetve kölcsönösen mindenki kifejezte mennyire szükségét érezték, hogy annak a támogató társaságnak és beszélgetésnek, amit a KCSSZ és a Családlánc biztosít számukra.

Ugyanakkor közös tapasztalatként megosztottuk egymással, hogy a családok a Felvidéken rendkívül elzártan élnek, hiányzik számukra a közösségben eltöltött idő, ugyanakkor megfigyelhető egy folyamatos elszegényedés is. Több tagszervezeteknek 10-12 éve rendszeresen megtartott programját kellett felfüggeszteni, illetve elhalasztani, ami szomorúsággal töltötte el őket. Arról is szó esett, hogy mihamarabb szeretnék a személyes élményeket ismét visszahozni a mindennapi életbe, ezért amint lesz lehetőség elindítják a kiscsoportos foglalkozásaikat.

A találkozóra meghívtuk Márton Zsuzsa elnökasszonyt, aki ismertette a KCCSZ előtt álló idei évi feladatokat, beszélt a 2020-ban megvalósult célokról. Kiemelte a régiófejlesztést, amit nagyon fontosnak tartott egy olyan kárpát-medencei ernyőszervezet esetében, amely közel 100 tagszervezetet tömörít. A régiók összekapcsolása, a szervezet egészének működését biztosítják ezzel a szervezeti felépítéssel.

Kitért arra is, hogy a KCSSZ idén ünnepli 20 éves megalakulását, és ebből az alaklomból méltó módon szeretnének ünnepelni.

A közel kétórás beszélgetés után egymás társaságától felvillanyozva léptünk ki a ZOOM programból, azzal az elhatározással, hogy márciusban megismételjük a felvidéki online találkozót.

Örömünkre a vasárnap Vajdaságból érkezett hírek vettettek árnyékot, hiszen Krizsán Vilmos a felvidéki szervezetek vezetőinek, tagjainak kedves barátja volt.

Mindannyiunk nevében búcsúzok tőle: „Legyen neked könnyű a föld, barátunk…”

Hideghéthy Andrea

 

 

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete