KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Carissimi Nonprofit Alap tevékenysége 2020-ban

2021. február 22.

A tavalyi év szervezetünk életébe is beleszólt. A járványhelyzet miatt nem tudtuk megvalósítani rendezvényeinket.

Elmaradt az autizmus világnapjára a Konrádko Polgári Társulással tervezett közös szakmai napunk. Kedves barátaink szomorúan vették tudomásul, hogy az Értelmi Sérülteket Segítő Társulás galántai szervezetével együttműködve a magyar költészet napja alkalmából tizenegy éve folyamatosan megrendezett versfesztivált sem tudtuk megtartani.
Valamiféle kárpótlást jelentett a fogyatékossággal élők világnapja alkalmából a Konrádko Polgári Társulás által meghirdetett Ki mi tud?, melyet a Carissimi Nonprofit Alap is támogatott. Igaz, csak online formában valósulhatott meg, de így is sokan bekapcsolódtak. Örömmel küldték be videón a produkciójukat, és büszkén hallgatták Szeredy Krisztina énekművész elismerő szavait. A 21 produkcióból, mely között volt ének, hangszeres játék, tánc, versmondás, közel másfél órás videó-összeállítás készült, amely elérhető a www.carissimi.sk honlapról is.
Részt vettünk lapunk, a Carissimi állandó munkatársa, Sztakó Zsolt Életem történetei című új könyvének somorjai bemutatóján. A szerző a fájdalmasan korán elhunyt kuratóriumi tagunk, Pogány Erzsébet emlékének szentelte a kötetet.
A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala tagjaként bekapcsolódtunk a magyar népszámlálási kampány központi stábjának munkájába.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkársága és a magyar kormány támogatásának köszönhetően a Könyvet – otthonra programban határon túli családok is kaptak ajándékkönyveket. A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Családlánc felvidéki tagszervezeteinek szánt könyvcsomagok szétosztását a Szövetség a Közös Célokért koordinálta. A Carissimi 10 olyan családot ajándékozott meg könyvcsomaggal, ahol sajátos oktatási-nevelési igényű gyermeket nevelnek.
2020-ban tizenöt, fogyatékossággal élő vagy beteg gyermeket nevelő családnak nyújtottunk támogatást rehabilitációra, fejlesztésre, valamint gyógyászati eszközök vásárlásához. A családokkal a honlapunkon és Facebook-oldalunkon (www.facebook.com/carissimina) keresztül is tartottuk a kapcsolatot.
Online formában is hozzáférhető lapunk, amelynek a terjesztési költségek megnövekedése miatt a korábbi évi hat helyett tavaly négy száma jelent meg a Szlovák Humanitárius Tanács kiadásában, igaz, a korábbinál bővebb terjedelemben.
A Carissimi Nonprofit Alap önkéntes szervezet – kuratóriuma térítésmentesen végzi munkáját. Tevékenységünket, ingyenes lapunk kiadását pályázatokból, valamint jó szándékú emberek adófelajánlásából, pénzadományaiból tudjuk megvalósítani.


Tóth Erika



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár