KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Házasság Világnapja Pécsen

2021. február 28.

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület az idén 18. alkalommal rendezte meg a Házasság világnapi rendezvényét.

Ebben az évben rendhagyó módon online tudtunk csak találkozni vendégeinkkel, így viszont többekhez eljuthatott a világnap örömhíre. 150 család regisztrált, az országból és határainkon túlról: Felvidékről, Vajdaságból, Erdélyből, Budapestről, Kaposvárról, Debrecenből, Tiszavasváriból, Cserszegtomajról, Kiskunmajsáról, Nagykállóról, Fekedről, Hajdúsámsonról, Keszthelyről, Hernádról, Mohácsról és Pécsről.
A Pécsi Székesegyházban tartott eseményt online 120 család követte nyomon, a YouTube csatornán azóta 2400 megtekintés volt. Minden regisztrált címre küldtünk egy részletes programfüzetet a napi programmal, a mise énekeivel, sok-sok-érdekes információval, az előző évek Házasság Világnapi fotóválogatásával.
Többen küldték el köszöntőjüket: Felföldi László Pécsi megyéspüspök, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Kardosné Gyurkó Kata a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöke, Márton Zsuzsanna a KCSSZ elnökasszonya, Dr. Molnár Balázs a Kopp Mária Intézet A Népesedésért és a Családokért elnök helyettese, Őri László a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Péterffy Attila Pécs város polgármestere. Hoppál Péter országgyűlési képviselő a helyszínen köszöntötte a megjelenteket. Meghallgattuk Éger Csaba és felesége Pünkösty Marcsi tanúság tételét a „Szeretni melléd szegődtem” címmel. Nagyon megható és példát mutató előadást hallottunk. Megköszöntöttük a kerek házassági évfordulót ünneplő házaspárokat és átadtuk az „Együtt-Másokért” emlékplakettet.

Az idei díjazottak:

Simon Tamás és felesége Virág Tímea,
Varga János és Vargáné Kunczt Orsolya, Orsi a NOE Al-Duna régió vezetője.

A rendezvényt követő napokban postán adtuk fel a regisztráltaknak a Family magazin különszámát, a jubilálóknak az emléklapot, Pécsi Egyházmegye által biztosított házaspári áldást és hűtőmágnest.


Pillmann Edit

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete