KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Az online térben emlékeznek Esterházy János halálának napján

2021. március 5.

Az Esterházy János Zarándokközpont a Pázmaneum Társulással közösen 2021-re Esterházy- emlékévet hirdetett a mártírgróf születésének 120. évfordulója alkalmából.

A kezdeményezéshez a Szövetség a Közös Célokért társulás is csatlakozott, mivel a szervezet elkötelezett szerepet vállal abban, hogy Esterházy János mának szóló üzenetét eljuttassák minden korcsoporthoz és társadalmi réteghez. Vállalásuk szerint az emlékévhez kapcsolódóan a mártírpoltikus tiszteletére filmvetítő esteket szerveznek Felvidék-szerte. Azonban a járványügyi helyzet jelenleg nem teszi lehetővé, hogy március 8-án, Esterházy János halálának évfordulóján nyilvánosan kerüljön sor az Út a végtelenbe – Isten szolgája, Esterházy János című dokumentumfilm vetítésére. Ezért az érdeklődők az online térben, a Szövetség a Közös Célokért Facebook-oldalán, (https://www.facebook.com/szakc.sk ) március 8-án, hétfőn 18 órától tekinthetik meg a filmet.

A 2019-ben készült alkotásról a szerzők – Sztruhár Izrael Diána és Sztruhár György – így vallanak:

„Esterházy János a szülőföldön való maradás és boldogulás példaképe, aki vállalta a meghurcoltatást, a mártírhalált. A film tömör történelmi összefoglalóval indul, majd megismerhetjük Esterházyt, a „magyarok szenvedő Krisztusát “, aki keresztényi magatartásával példaként szolgál a felvidéki magyarság számára. A film egy másik ember életpéldáját is középpontba állítja, mégpedig Paulisz Boldizsárét, aki idejét, vagyonát áldozta azért, hogy létrehozza az alsóbodoki zarándokközpontot, megépítse a kápolnát, ahová 2017 szeptemberében elhelyezték Esterházy János hamvait, teljesítve a gróf utolsó  kívánságát.”


Az esemény Facebook-oldala ITT érhető el. -
https://www.facebook.com/szakc.sk/posts/1063802387463722« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 10.

-
május 15.

Csíkszereda

X. Édesanyák Hete

Ünnepség
Csíki Anyák Egyesülete

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete