KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Márciusi hírek Orosházáról

2021. március 29.

Sajnos, a pandémia nem enged még a szorításából, így továbbra is programjaink és „találkozásaink” jelentős része az online térben zajlik.

Jó lehetőséget ad ehhez a jelenleg folyamatban levő EFOP-os pályázatunk, amiben lehetőségünk van pszichológus segítségével 3 alkalommal 3-3 órás zoomos beszélgetésre különböző témákban.
Március hónapban folytatódott a sorozat, ezúttal a változásról, a változtatásról beszélgettünk. Arról, hogy miért nehéz kilépni a komfortzónánkból, és mi késztet arra, ha mégis megtesszük. Hogyan éljük meg a nehéz pillanatokat, és miként igyekszünk azokat kezelni. Megéltünk mélységeket és magasságokat. Emlékeztünk, és elgondolkodtunk.

A folytatásban, a harmadik online beszélgetésünk, amelynek témája a kapcsolataink, azok megélése, kezelése volt. Érdekes volt hallgatni egymást mind a munkahelyi, mind a párkapcsolati tapasztalatokról, a férfi-női oldal véleményét megtudni. Elhangzottak érvek és ellenérvek, jó kis eszmecsere volt. A hasznos, aktív beszélgetések felvetették a folytatás igényét. Keressük rá a megoldást!

Nagyon megszerettük a zoomos lehetőségeket. Megbeszéléseket, tanácskozásokat tudtunk lebonyolítani ezzel a lehetőséggel. Felmerült a kérdés, lehet-e ezt kevésbé bátortalanul is végezni? „Feketeöves zoomos mesterünk „ Dömösi Emese vezetésével 3x3 órás műhelymunkát sikerült indítani "Hogyan kapcsolódjunk hatékonyan és gördülékenyen virtuális terekben a Zoom alkalmazáson keresztül?" címmel.



Az érdeklődők tanulni, fejlődni szeretnének, és Emese szavai szerint „ bizony hol könnyebben, hol nehezebben, de nekifutsz és megugrod a lécet. Ez egy tálcán kínált lehetőség, amiből annyit veszel, amennyit be tudsz vagy be szeretnél fogadni.” – bizony van mit, hiszen megtanuljuk, hogyan lehet szemléletessé tenni, megosztani, becsatolni dolgokat és saját zoom szobát kialakítani. Nagyon izgalmas és alapos tudást szerzünk Emese által!

Városi tojásfa díszítését kezdeményeztünk ! Felhívásunkkal szeretnénk, ha a város lakói saját készítésű tojásokkal, húsvéti díszekkel tennék vidámabbá, hangulatossá a bezárt húsvéti ünnep miatt a rendezvénytér egyik fácskáját!





Egyesületi házunk is erősen hiányolja a vidám programokat! Ablakainkat a tavaszvárás és a húsvét díszeivel tettük hívogatóvá! Jó lett volna, ha a szokásos nyüzsgő kreatív játszóház munkáival díszíthettük volna! Bízunk benne, hogy felelősségteljes magatartással hamarosan ismét élő programoktól lesz hangos és nyüzsgő a házunk, udvarunk!

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék