KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Jól haladnak a munkálatok az Összefogás Házában: Hamarosan beköltöznek

2021. április 16.

Hamarosan valóra válik a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének álma, és teljesen elkészül az Összefogás Háza.

Az új multifunkcionális székház nemcsak lakhatásra, de különböző tevékenységek szervezésére és lebonyolítására is alkalmas lesz, új perspektívákat nyújtva az ott élők számára. Fikó Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének tiszteletbeli elnöke lapunk megkeresésére elmondta: a pandémia ellenére is folyamatosak az adományok, egy percre sem állt le a munka az építkezésen.

Nyolcvan személy várja a napot, amikor végre beléphet az Összefogás Házába, ahol lakhatást és rekreációs programokat biztosítanak a mozgássérültek számára. A négy éve megkezdett munka lassan beérni látszik, ugyanis még egy hónap van hátra, amíg a belső munkálatok teljesen befejeződnek. Fikó Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének tiszteletbeli elnöke lapunk érdeklődésére elmondta: jelenleg az utolsó csempézések és ajtóberakások zajlanak az épületben.
– Három hónap alatt teljesen be tudjuk fejezni az építkezést kívül-belül, és végre a kezünkben lesz a ház kulcsa. Nagy öröm számunkra, hogy a járványhelyzet ellenére is folyamatosan kaptunk adományokat, és egy percre sem kellett szüneteltetni a munkát. Szeret az Isten – nyilatkozta Fikó Csaba, akitől megtudtuk: jelenleg a legtöbb munkát a rámprarendszer megépítése jelenti.
Mint mondta: a fogyatékkal élők közlekedése szempontjából elengedhetetlen az akadálymentesítés, amely most folyamatban van. Hozzátette: amíg az Összefogás Háza és az azt körülvevő tér építőtelepként funkcionál, egyetlen mozgássérült sem tudja megközelíteni.
– Hálásak vagyunk minden segítségért, ami lehetővé tette, hogy idáig eljussunk. Összefogás nélkül most sehol sem lennénk – nyugtázta a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének tiszteletbeli elnöke.

Keresztes Bea

 

forrás: https://hargitanepe.ro/« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár