KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Felvidéki szervezetek hírei, felhívásai

2021. május 26.

Május 15 – A Helytállás Emléknapja
Az esemény elérhetősége: https://www.facebook.com/szakc.sk/videos/1419108255089207 Ezen a napon, 1942-ben Esterházy János a szlovák parlamentben elutasította a zsidódeportálási törvény megszavazását. Tiszteletére az online megemlékezés az évforduló napján, május 15-én, szombaton 17 órától megtekinthető.


Program:
Ember az embertelenségben - Történész szimpózium.

Előadók:
Popély Gyula, emeritus professzor
Haraszti György, egyetemi tanár, Holokauszt szakértő
Lebovits Imre, Holokauszt túlélő

“Aki egy életet is megment, az egész világot menti meg.” - Idézetek az Esterházy család által megmentett személyek tanúságtételeiből. (felolvassák az Esterházy Akadémia hallgatói.)

Harangszó az áldozatok emlékére....

Apám Esterházy János - Dokumentumfilm Esterházy János leányának és családjának drámai sorsáról.

Felhívás – Mozgáskorlátozott fiatalok jelentkezését várják
A Szövetség a Közös Célokért társulás partnereivel 2020. márciusában indította el az Erasmus+ program keretében a mozgáskorlátozott fiatalok társadalmi szerepvállalását segítő (P2P) projektjét. Mozgáskorlátozott fiatalok jelentkezését várjuk mentorprogramunkba, melynek célja a résztvevők felkészítése arra, hogy folyamatos, támogató jelenlét mellett, önsegítő köröket tudjanak a kortársaik bevonásával kialakítani.

Bővebb infromációk: http://szakc.sk/category/kortars-segito-projekt/

Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat új önkénteseket képez
A Szövetség a Közös Célokért társulás szervezésében a Felvidéki Lelki ElsősegélyTelefonszolgálat új önkénteseinek képzése valósul meg 2021. május 27. és 28. között Martoson, az Esterházy Akadémián.

Összetartozásunk Tüze
A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség Összetartozásunk Tüze elnevezésű kezdeményezéséhez csatlakozott a Szövetség a Közös Célokért társulás is, mely szervezőerejével segíti, hogy a tűz láncolata a Felvidéken is minél folytonosabb legyen. Emlékezzünk együtt az Összetartozásunk Tüzével 2021. június 4-én 20 óra 21 perckor!

Gyúljon meg Összetartozásunk Tüze a Felvidéken is!

Jelentkezni a következő linken lehet: https://gyujtsukmeg.ma/csatlakozom


XI. NaKK tábor 2021-ben
A Nagymagyari Kulturális Közösség polgári társulás szervezésében 2021. Augusztus 2-től 6-ig valósul meg XI. NaKK tábor, melyre várják a táborozni vágyó gyerekek jelentkezését. Bővebb információkat az érdeklődők a következő oldalon találnak: https://www.facebook.com/Nagymagyari-Kultur%C3%A1lis-K%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g-106750041066513


Pro Le-Ti
Pro Le-Ti Polgári Társulás is csatlakozik az Összetartozásunk Tüze programhoz, mely 2021. Június 4-én valósul meg a Kárpátaljai Magyar Cserkészsszövetség, a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma és tagszervetei szervezésében.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék