KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

IV. SZÜLŐK ISKOLÁJA-NAGYCSALÁDOS
KIRÁNDULÁS

2021. június 18.

A Rekettye Kulturális Egyesület, immár 4. alkalommal szervezett családoknak közös programot, ezúttal kirándulás formájában. Ezen rendezvényen a nagycsaládosok (ahol legalább 3 gyermek van) voltak a résztvevők. Összesen 5 család, 2 nagymama, 2 kézművesmester, egy családpasztoréciós szakember és egy óvónéni vett részt a rendezvényen.

 

 

Három napos programunk 2021. június 11-én vette kezdetét és június 13-án zárult. Sólyomkőváron, gyönyörű természeti környezetben gyűltek össze a családok, hogy részt vehessenek a Lepedus István szakember és tréner által vezetett foglalkozásokon. A foglalkozások során több fontos témakört is érintettünk: szülők, a családban betöltött szerepek átbeszélése, az intimitás fontosságáról a családban, a konfliktuskezelésről is beszélgettek a résztvevők, míg a kamaszok a párválasztás témaköréhez kapcsolatos tréningen vettek részt.

Szabadtéri játékok, fafaragás, kosárfonás, kötélverés, íjászkodás, élőzenés táncház tette teljessé a programot, amelyet ezúttal a nagycsaládosok számára hirdettek meg a szervezők.

 Szállásunk a Sólyomkővári Református Közösségi Ház és udvar, ahol a fiatalok sátorozhattak. A napi étkezés bográcsozás, szalonnasütés és svédasztalos reggeli volt, amit két kedves nagymama készitett el nekünk.

Egy kedves óvónéni, Tillinger Edit szórakoztatta a kisebbeket, míg a szülők a szakembert hallgatták.

Ez a negyedik éve a programunk megszervezésének és határozottan kijelenthetjük, hogy nagy az igény a családos programokra, amikor megoszthatjuk egymással a tapasztalatainkat, megbeszélhetjük és meghallgathatjuk a szakemberek tanácsait a jövőre nézve. A gyermekek kedvence is ez az összejövetel, hisz ki-ki kedvére talál magának pajtást és együtt szabadon, a szabadban játszhatnak naphosszat. Úgy gondolom a gyerekeknek nem is kell ennél több, jobb...

Szeretnénk összefogni és megerősíteni azokat a családokat, akik áldásként fogadják a gyermekeket. Hiszünk benne, hogy kiegyensúlyozott felnőttek lesznek azok a gyermekek, akik boldog szülők mellett nőnek fel. Ezért támogatjuk az édesanyákat és édesapákat az önismereti és a párkapcsolati fejlődésben. Korábban is szervezetünk hasonló programokat, nemrég pedig a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségéhez csatlakozott egyesületünk. Az ő támogatásukkal, illetve a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány segítségével valósítottuk meg rendezvényünket. Támogatóinkon kívül köszönjük még az együttműködést Tillinger Editnek, Boka Ildikónak és Székely Istvánnak, akik vállalták, hogy vezetik a táborban szervezett foglalkozásokat.

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár