KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Janiga József emlékkiállítás Párkányban

KCSSZ 2021. június 20.

A Széchenyi Társaság és a Szövetség a Közös Célokért program-sorozata keretében került sor Párkányban a Csemadok Házban  Janiga József Szülőföldtől a választott otthonig című emlékkiállítására.

A főszervezők egy rangos rendezvény-sorozat keretében nyitották meg Janiga József életjubileuma alkalmából szervezett emlékkiállítást.

Bauer Edit volt a kiállítás megnyitójának szónoka, aki nemcsak művészeti munkáját, de emberi helytállását is méltatta Janiga Józsefnek.

A kiállítás másik méltatója, kurátora volt a fiatal Méry Beáta képzőművész Somorjáról, aki ugyan nem ismerte a művészt, de számára nem csak a hallottak alapján, de munkái által is, értékes, több évtizeden keresztül munkálkodó értékes művészt ismert meg.

A 24 képet kiállító anyagban ott a szülőföldhöz kötődő időszak is, és a későbbi „választott haza, a széles horizontú Csallóköz” képei, de önportré is, melyen tekintetében is megpillanthatjuk az örökkévalóság csillanását”.

A kiállítás megnyitója előtt Hideghéthy Andrea, a SZAKC igazgatója megköszönte a Csemadoknak a rendezvény befogadását, közös szervezését, a vendégeknek a közreműködést, és örömét fejezte ki a fiatal reményt adó Méry Beáta közreműködésének.

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

június 25.

9:30

Budapest

3. Kárpát-medencei magyar sakkozó nők rapid sakkversenye

Esemény
Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, Sirály Életmód SE, Nemzetstratégiai Kutatóintézet, Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület

július 15.

-
július 17.

Palást, Felvidék

Építkezős tanfolyam

Képzés
SZMCS

augusztus 20.

Csongrád

10. Nemzetközi Egészség és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete