KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Mosolyvirág Nagycsaládosok főbb eseményei júniusban

2021. június 29.

2021. június 15-én a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Szervezeti információs napján voltunk Budapesten. Tartalmas beszámoló hallhattunk, ahol többek között megtudhattuk, hogy a tavalyi év mentett élelmiszer mennyisége 8.252 tonna volt 7,07 Mrd Ft értékben. Örülünk, hogy mi egyesületünk is részese lehet ennek a nagyszerű munkának! A  kötetlen, jó hangulatú  találkozón Hadházi Ferencné és Radnainé Filep Ildikó képviselte egyesületünket.
 

 

Csatlakoztunk mi is az Összetartozásunk Tüze programhoz!

A Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség a tavalyi évben hirdette meg a trianoni békediktátum szomorú 100. emléknapján az Összetartozásunk Tüze programot.

A kezdeményezéséhez az elmúlt évben világszerte mintegy 2300 településről csatlakoztak magánszemélyek, civilszervezetek. Hat kontinensen több mint 6000 tűz lobbant fel.

Az idei évben a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége partnerszervezetként támogatta a programot. Egyesületünk is csatlakozott és június 4-én, a Nemzeti Összetartozás napján 20 óra 21 perckor  tábortüzet gyújtottunk a Széchenyi kerti református templom kertjében. Ezzel a lánggal is szimbolizálva a széttagoltságunk ellenére megvalósuló összetartozásunk.

A megemlékezésünkön szívhez szóló, lélekemelő beszédet tartott Radnai Béla.

  

 

 

Festés a Mentőállomáson

Egyesületünk is részt vett a Karitatív testület által kezdeményezett festésben 2021. június 3-án az Országos Mentőszolgálat debreceni állomásán. Alig hittünk a szemünknek, hogy milyen szép lett festés után a mentők "garázsa".

 

 

Önkéntes vízosztás a hőségben

 Egyesületünk több tagja is részt vett a nagy hőségben (jún.23-24) a Karitatív Testület és a városi vízművek segítségével megvalósított, a hőség elviselésére  a lakosoknak egy kis felüdülést nyújtó ivóvíz osztásában.

Egészségünkre!

 

 

Egyesületünk az idei gyereknapját a Vekeri-tónál tartotta

Hagyományaink szerint különböző játékos állomáshelyek várták családjainkat a tó partja körüli sétaösvényen június 26-án. Családjaink végig haladva az állomásokon többek között pl. szabaduló szobai logikai feladatot, tik-tak bumm kérdés feleletes kvízt, puzzle játékot, ügyességi, türelmi és családi összefogást igénylő népi játékokkal szórakozhattak. A masszázs, vércukor- és vérnyomásmérés, valamint az arcfestés és a kézműveskedés sem maradt el az idei kínálatból sem. Minden állomáson meglepetés ajándék is várta a családokat. Tagságunk közel 350 tagja örült a viszontlátásnak és tölthetett együtt egy vidám, szép napot beszélgetve, játszva, gondtalanul. Az időjárás kegyes volt hozzánk, még a játék turit is megvárta, a finom ebéd is nyugodtan elkészült, és a többség még a jégesős zuháré előtt haza is ért…

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS