KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Napközis tábor a gyerekeknek Nagymegyeren

2021. augusztus 15.

Nagymegyeren augusztus 5-től 12-ig volt megtartva a cserkészies napközis tábor a Fézek Ifjúsági Központ (a volt zárdaiskola) épületében és tágas, zárt udvarában a Kuckó, a Fészek és a helyi 23. sz. Arany János cserkészcsapat szervezésében. Összesen 29 gyermek vett részt. A cél az volt, hogy minél hasznosabb, érdekesebb programokat állítsunk össze.

 

 

Nem szeretném felsorolni a sokféle programpontokat csak párat említenék meg:

Elutaztunk Dunaszerdahelyre ahol a Sárga kastély állandó kiállítását tekintettük meg. Külön programot szerveztek a táborozók számára az ott dolgozók, ahol megismerhették a glagolita - ó-szláv  írás-nyelvet illetve rovásírást gyakorolhatták lúdtollal és tintával.

A bősi erőmű, a hajókázás is érdekes volt a számukra. Forgószínpadot is összeállítottunk, ami azt jelenti, hogy párhuzamosan több foglalkozás zajlott egy időben. Többféle kézművesség mellett a környezetvédelem és szemét szelektálás volt a téma. Pénteken tanúi lehettek a szemétválogatás munkájának, hogy is történik a valóságban. Abban bízunk, hogy hatással lett a gyerekekre ez a tapasztalat. A jövőben reméljük, hogy meg fog látszódni a döntéseikben. (mit fognak vásárolni/ vetetni maguknak a szüleikkel.) Vajon figyelembe veszik-e azt, hogy mi is az, ami a környezetüknek jobb és inkább azt fogják választani?!

Voltak vizes programok, őrsi foglalkozások, játékok egyaránt. Tábortűz után ottalvási lehetőséget is nyújtottunk a számukra a szülők beleegyezésével.Több kisgyermek először aludt távol a szüleitől. Bátorságpróba volt ez a számukra.

Poór Jóska bá, író, vízicserkész sok érdekeset mesélt nekünk a vitorlázásról, a víziéletről, elődökről, de énekelt és zenélt is közösen a résztvevő gyermekekkel megidézve Devecseri Gábort, Kassák Lajost és Fazekas Annát is.

 Pénteken a Kuttyonfitty Társulat egy fergeteges, interaktív előadással lepett meg minket. Mátyás király történeteit játszották el felkérve pár gyermeket, akik így a történet szereplőivé válhattak. Szívből ajánljuk mindenkinek érdemes a művészeket meghívni.

A négy őrs egy-egy mese életrekeltésével készült meglepni családtagjaikat. Erre három nap  felkészülési idő állt rendelkezésre. Nagy sikert aratott, sok örömöt sikerült ezzel szerezni a szeretteiknek.

A közeli étterembe jártunk ebédelni. Az étkezés előtti és utáni imára meg lettek tanítva a gyerekek. Több gyermek nem tudta megenni az összes ételt. Vittünk saját dobozt, amibe beleraktuk a megmaradt ételeket. Így a polisztirénből készült ebédhordót nem vettük igénybe, ezzel is kíméltük a környezetünket. (Ajánlom másoknak is ezt a megoldást).

Több szülő, nagyszülő hozzájárult  saját sütötte édességgel, kenyérrel vagy gyümölccsel, amit jóízűen falatozhattunk a nap folyamán. Ezúton is köszönjük. Közös erővel, cserkésztestvéri szeretettel sok mindent létre tudunk hozni. Életre szóló tábori élményekkel gazdagodhattak így a résztvevők! A rendezvényhez megrendezését pedig nagyban segítette a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége támogatása, amiért nagyon hálásak vagyunk!

Dicsőség az Úrnak!

Csémi Ildikó – Vadmacs cserkészvezető, a KUCKÓ elnökségi tagja

 

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár