KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap Csongrádon

2021. augusztus 29.

Hagyományosan ismét megrendezésre került a szokásos augusztusi rendezvény Csongrádon, ahol egy egész nap az egészségről, sportról, nagycsaládos találkozásról és identitás erősítésről szól.

 

A vajdasági Kolibri a Családokért Egyesülettel együttműködésben kézműveskedtek a gyerekek, pihentető lábmasszázst kaptak a szerencsések. Az Alma együttes szórakoztatta a közönséget, majd néptáncosok ropták. A nagymedencében családi vetélkedő zajlott, melynek nyertesei nagy dinnyéket, gyümölcsöket, müzlit kaptak. Finom limonádét, szörpöket, mézet, lekvárokat és más egészséges ételt kóstolhattunk meg egész nap. A fermentálás tudományával lettünk gazdagabbak. Köszönjük szépen Szatmáriné Anita! Tornáztunk vízben, szárazföldön, habpartiztunk a tűzoltókkal. Hogy egészségesek vagyunk-e? Megtudhattuk a helyi Egészségfejlesztési Iroda munkatársaitól, sőt mindenféle jó tanáccsal is elláttak bennünket, ami a fizikális és mentális egészségünket óvja. Délután az erős embereké volt a terep, végignéztük versenyüket. Jókat beszélgettünk régen látott nagycsaládos barátainkkal.

 

Július végén egyesületünk a II.Bökényi Művészeti Napokon népi játszóházzal és kézműves foglakozásokkal vett részt. Augusztus közepén a Szent Rókus napi ünnepen a gyerekekkel és érdeklődőkkel hajpántot és karkötőt készítettünk, nyakba akasztható olvasót fűztünk puffasztott kukoricagolyókból.

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék