KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Szabadtéri Nyári Tábor Zentán

2021. augusztus 31.

2021. augusztus 25-27. között a Gyermekbarátok Egyesülete és Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közös programot valósított meg Zentán, a Lovas-tanyán, ahol garantálták az önfeledt játékot és szórakozást.

 

 

Az augusztusi hónap, folyamatos készülődés, felkészülés volt a három napos szabadtéri nyári táborra. Készültünk sok érdekes, ötletes játékkal, feladattal.

A gyerekeket minden reggel 9,30 –kor vártuk és 14,30 –kor jöttek a szülők értük.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Gyermekbarátok közös programja, a Szabadtéri Nyári Tábor gyorsan véget ért. A jó idő mellett voltak esős napok, de nem szegte kedvünket a rossz idő. Minden nap 50 – 70 gyerekkel népesedett be a tábor.

Az idei évben is a csapatok kialakításával kezdtünk majd mindenki megkapta a vizes üvegét és a csoportvezetőkkel kitalálták a csapat neveket, itt kapta meg mindenki az uzsonnáját is. Később a tábor zenével és körjátékokkal folytattuk a programot, ezt követően ügyességi és gyorsasági játékok következtek. A legkisebb csoport, kezdésnek elkészítette a kabala figurát, majd különféle feladatokat kapott, akadály pálya és ügyességi feladatok elvégzését próbálgatták.

Az ebédig az idő gyorsan elmúlt. Következett a kézmosás és az ebéd, finom lángos több variációval. Lehetett simán, tejföllel, tejföl sajt, lekvárral, és csokoládé krémmel választani.

Az ebéd után következett a kézműves feladat ahol a gyerekek krepp papírból galacsint csináltak és egy képet kellett készíteni. Mi segítségnek nyomtattunk ki formákat, amit galacsinnal kellett kiegészíteni. A feladat elvégzése után megkapta mindenki a poharába a megmosott szőlőt. Uzsonna elfogyasztása után volt még egy kis közös játék, majd a szülők is megérkeztek a gyerekekért.

A következő nap érkezett a fényképész is, aki mint minden évben elkészítette a csoportképet. Az elmaradhatatlan tábor zene és körjátékkal folytattuk. A kicsi csapat a jóga szőnyegen gyakorolhattak és tornázhattak majd különböző ügyességi és érdekes feladatokat kaptak és játszhattak érdekes játékokat. A nagyobbak kivétel nélkül megkapták az ügyességi pályát, amit mindenki végig csinált. Sajnos vizeskedés nem lehetett az idő nem volt elég meleg, így a szilvát csak kézbe kapta mindenki nem pedig játékosan. A játékból sosem elég és fáradhatatlanok a gyerekek, így a futó versenyt is megtartottuk, mindenki nagyon ügyes volt. Gyorsan telt az idő és az ebédhez készültünk. Mindenki megkapta a virslis kifli részét, sőt, még aki nem fogyasztotta el a részét azt is szét osztottuk, ezen felül a maradék tejfölt, lekvárt és csokoládé krémes kenyereket is adtunk, aki még kért, nehogy éhen maradjon valaki, és ihattak szörpöt is a gyerkőcök.

Majd a kézműves foglalkozás következett, amihez kiosztottuk a papír tányérokat, az ecseteket, festéket, papírokat, ollót, ragasztót, szalvétákat, és kezdetét vette az alkotás. Nagyon szépen és ügyesen végezte mindenki a feladatot. Majd mikor mindeni elkészült, az uzsonna következett, szétosztottuk a görögdinnye szeleteket, amit jóízűen elfogyasztottak. A mai napon is közösen játszottunk és a táborzenével fejeztünk.

Már - már tudtuk, hogy a harmadik nap nem lesz jó idő, így a gyerekekkel a tábor zene után mindjárt a kézműves munkákat készítettük el. Tojástartó, szemecskék, filctoll, olló, ragasztó, színes papír kellékekkel alkothattak, illetve elkészíthették akár „magukat”. Vicces feladat volt, de ügyesen oldották meg. Közben az uzsonna is megérkezett. A kicsik is nagyon ügyesen elkészítették, sőt még díszítették is. Következett a kicsiknek a varázsdoboz, és utána még egy kis alkotás, a nagyobbaknak pedig a szerencsekerék játék. Az ebédig játszottunk a teraszon tető alatt az eső végett. Mire megérkezett az ebéd, már éppen megéhezett a gyereksereg. Pizza volt ebédre, ketchup kíséretével. De mint a másik napokon, lehetett kérni tejfölös, lekváros és csokoládé krémes kenyeret is. A társaság jóízűen fogyasztotta ebédjét. Meglepetés is megérkezett nekik, amiről nem tudtak. Fagyival kedveskedtünk, mindenki egy kugli fagyit kapott. Lassan fogyasztották, majd újra bent folytattuk a játékot. Ügyességi, feladatok voltak a nagyoknak, míg a kicsik különféle játékokkal játszhattak. Az idő gyorsan elröpült és kiosztottuk a süteményt, mindenki egy muffin - t kapott. Majd fényképet is mindenki kapott. Nem maradt hátra csak a tábor zene, amit teljes lelkesedéssel mindenki elénekelt és zártuk a táborunkat.

Köszönjük a Kárpát-medencei Családszervezet Szövetségének a támogatását, hogy létrejöhetett ez a tábor.

Kívánunk minden gyereknek jó iskola kezdést, jó jegyeket és jó egészséget!

A szülőknek köszönjük a bizalmat, hogy nálunk táborozhattak a gyerekek!

Bízunk benne, hogy jövőre találkozunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék