KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Szent István-napi megemlékezés a Vajdaságban

2021. szeptember 1.

Szent István-napi megemlékezést tartott a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége a péterrévei Nagycsaládos Házban. A rendezvény keretében Magyarságismeret címmel vetélkedőt is tartottak felső tagozatos diákoknak.

 

 

A topolyai Balázs Horváth Kinga négy gyermekével érkezett Péterrévére a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége által szervezett Szent István-napi rendezvényre. A három nagyobb gyerek részt is vett a Magyarságismeret címmel meghirdetett vetélkedőn. Tekintettel a szünidőre, ehhez kellett némi szülői rábeszélés is. „Szünidő van, most mindenki játszik, mindenki mással van elfoglalva, de végül is azt mondták, jó, csináljuk, és ők hárman vállalták, hogy egy csapat lesznek.”

 

 

 

A három gyerek közösen készült fel a versenyre. Balázs Horváth Blanka, Topolya: „Nem volt olyan nehéz, az iskolában is már tanultuk, és hárman együtt könnyebben ment.”

 

Török Orsolya az adai csapatot erősítette. „Anyukám mondta, lehet, hogy lenne esélyem megnyerni, és én tanultam elég sokat, hogy azért meglegyen az eredménye, és nagyon szerettem volna bizonyítani neki.”

 

 

 

Több mint száz résztvevője volt a nagycsaládos napnak Péterrévén, és közel 30 gyerek vett részt a történelmi versenyen. Fodor Zoltán, elnök, VANCSESZ: „Ez úgy lett elképzelve eredetileg, hogy a gyerekeknek legyen egy kis kutatómunkájuk otthon, hogy el legyenek foglalva, ne csak a számítógép mellett üljenek, hanem legyen nekik egy kis elfoglaltság, de azután módosítottuk, mert a tanárnő, aki készítette a kérdéseket, ő elkészítette az anyagot is, hogy honnan tudjanak készülni.”

 

 

A legtöbb pontot a Cservenák Csenge, Laluja Sára és Pletikoszity Martin alkotta csapat szerezte. Délután kultúrműsor és kötetlen programok várták a résztvevőket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár