KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Tartozzunk össze!-Kárpát-medencei program a nemzeti újrakezdés jegyében

2021. szeptember 29.

Szeptember 24-26-ig 3 napos programon fogadta a NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete vendégeit, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége néhány tagcsaládját. Érkeztek látogatóink a Kárpátaljáról, Szombathelyről, Debrecenből és Nyíregyházáról.

Péntek este finom vacsorával vártuk a barátainkat a Civil Házban, este Makuk János a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat elnöke tartott számunkra előadást a nemzeti újrakezdés fontosságáról.

24-én nagyon jó volt látni már kora reggeltől a sürgés-forgást: nagycsaládos önkénteseink gyúrták, szaggatták és sütötték az eperlevél tésztát, pucolták és darabolták a zöldségeket, szétvágták a tyúkokat, főzték a májat, a zúzát, a rizst, pakoltak, mosogattak, rendezkedtek., átszállították a Szent Mihály térre a sörpadokat, a sátrakat. Készültünk a másnapi Zúzosléfőző fesztiválra.

25-én reggel ismét a segítő önkéntesek serege dolgozott szorgalmasan: reggelit készítettünk a vendégeknek, kipakoltuk a leves alapanyagait a térre, s megkezdődött a főzés.

Napközben a jó időt és a változatos programokat kihasználtuk: régi mesterségeket próbálhatunk ki, népi játszótéren szórakoztak a gyerekek, erdélyi mesemondót, népzenét hallgathattunk, néptáncprodukciókat, barantásokat, gólyalábasokat láthattunk, megtekintettük a kiállítást a múzeumban, volt még arcfestés is., majd a csapatunk közösen fogyasztotta el a finom zúzoslevest, az ügyes gazdasszonyok által készített házi süteményeket. Ugyan nem értünk el helyezést, de számunkra mégis ez a leves volt a legfinomabb.

Délután a vendégek városnézésen vettek részt, Tiszavasvári nevezetességeit mutattuk be számukra, kondipark nagyon tetszett nekik, s a Csík zenekar koncertje is ámulatba ejtette őket (s persze bennünket is).

Este igazi old school hangulat várta a vendégeket és a nap folyamán segítő nagycsaládos tagjainkat a Civil Házban: szalonnasütés, retró zenés party, nagy közös beszélgetések, ismét házi sütik, desszertek. Ekkor került megrendezésre az "Összetartozunk!" családi csapatverseny különböző játékos interaktív feladatokkal.

Vasárnap reggel a határon túli vendégek tudtak még egy kicsit tovább maradni, így velük egy kis kirándulásra indultunk: Tarcalon a bányató csillogó vizében gyönyörködtünk és az Áldó Krisztus szobrot is megtekintettük. Majd elbúcsúztunk a beregszásziaktól is.

Szívből szeretnénk megköszönni minden önkéntesünk odaadó és áldozatos segítségét, munkáját, a felajánlásokat, hiszen nélkületek nem jött volna létre ez a szuper program!

A rendezvény a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége támogatásával valósult meg.

 

 

                                                                                           Lévai Andrea

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS