KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Orosházi nagycsaládosok novembere

2021. december 3.

A november hónap az igazi készülődés hónapja! Több éve, rendszeresen pályázunk adománygyűjtési lehetőségre.

 

Ez évben Orosházán és Szentesen, a Tesco áruházban dolgozott 30 önkéntesünk egy egész hétvégén! Munkájuk nyomán mintegy 1500 kg tartós élelmiszerből készíthettünk 161 tagcsalád részére csomagot, megkönnyítve ezzel a karácsonyi készülődésüket. Köszönjük minden adományozónak, aki bármivel is hozzájárult egy nehezebben élő réteg segítéséhez! Felemelő és időnként megható volt fogadni a szívből jövő segítséget! A csomagokat december folyamán osztjuk ki a családoknak.

November folyamán a Magyar Élelmiszerbankból is érkezett segítség, többek között konzervet, pudingot és mosószert is tudtunk juttatni családjainknak.

Az őszi betakarítás után kistermelő partnereink kedvezményes árú friss zöldségfélékkel látták el az igénylőket. ( Zsákos krumpli, zsákolt cékla, káposzta, karalábé, mák, sajt)

Előző napi kenyér és péksütemény maradékból,  rendszeresen, előzetes beosztással havonta 2 alkalommal jut sorra  minden család. 

A gyűjtések és a családok segítésére fordított munka mellett megfelelő hangsúlyt kapnak a szervezeti feladataink is. Elnökünk, Szilvi régióvezetői munkája mellett rendszeresen részt vesz a városi Szociális Kerekasztal ülésein. A NOE vezetőképzőjén, Lakiteleken 2 témában is tartott előadást, majd a választmányi ülésen is jelen volt.  Képviseltettük magunkat Budapesten a KCSSZ tisztújító és rendkívüli közgyűlésén is.

November hónap végén, Advent első vasárnapján, egymásra vigyázva összegyűltünk, hogy elkészítsük családunk adventi koszorúját és az ünnep díszeit. A gyerekek ügyesen készítettek fenyő díszeket és saját szobájuk ünnepi díszét is elkészítették! Konyhánkban karácsonyi muffint sütöttek gyerekek és anyukák a résztvevőknek. A házunkat belengő fűszeres illat kellemes karácsonyi ráhangolódás volt. 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár