KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

NADE novemberi beszámolója

2021. december 5.

November 7. Önkéntes köszöntés Nádudvaron.

 

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete -Önkéntes köszöntés - színvonalas ünnepséget rendezett Nádudvari Művelődési házban, ahol Mi is okleveleket vehettünk át Kardosné Gyurkó Katalintól, és Deliné Szolanics Zsuzsától, Burkovics Lajostól, a Nádudvari Nagycsaládosok Egyesület elnökétől. Gratulálok a díjazottainknak Bacsóné Hamza Margónak, Karczáné Dancsi Margónak, Pányáné Editkének, Vargáné Ölyüs Andinak, és nagyon szépen köszönöm önzetlen munkájukat, amivel az egyesületünkben tevékenykednek és melengetik szívünket.

 

November 8. Gyűlésünk:

 

Kellemes estét töltöttünk együtt az István úti templom kistermében. Először átbeszéltük, mi történt az elmúlt 2 hétben, kinek milyen tapasztalata volt a Óriási turkálóval kapcsolatban, ki milyen önkéntes munkában vett részt. Ezeket az Önkéntes segítségeket a csoportvezetők jegyzetelik. A közelgő Karácsonyi élelmiszergyűjtésre még lehet jelentkezni a csoportvezetőknél, vagy nálam is. Valamint a Mikulás napról döntöttünk, hogy december 5-én lesz, a helyszín még szervezés alatt van. Segítőnek lehet jelentkezni, érdekes játékos feladatokkal. Borzi Viki már jelezte, hogy egyik "állomáson" klassz fejtörővel várják a családjainkat.

 

Majd Dorogi Lizi beszélgető köre következett, amiből megtudtuk az életünk ebben az időszakában milyen erősségeink vannak, és mi az amin szeretnénk változtatni, mit kell ehhez tennünk.

 

Az Ifiseink játszottak, a kicsinyeink kézműveskedtek.

 

 

November 9. Komatál

 

Újra vittünk Komatálat az egyik tag családunkhoz, hogy újszülött kisbabát köszöntsünk a tagjaink között. Most Vass Edináékhoz mentünk el, akinél a hetedik kisgyermekük született meg, Anna.

 

Nagy szeretettel fogadtak minket, Mitróné Anitával együtt. Meleg családi otthon, szép, modern környezet, nagyon édes gyerekek. Sok sok kérdés merült fel bennem, amire választ is kaptam. Hol ismerkedtek meg a férjével? - Munkahelyi szerelem volt. Mindig ekkora családot terveztek? Igazából így hozta az életük, saját családjukban 2-3-an vannak testvérek, de a szüleik 5-8 testvérrel nőttek fel. Elkészült a finom torta, a gyerekek alig várták, hogy megkínálják a vendégeket, azaz minket, így ők is megkóstolhatják. Nem zavartunk sokáig. Mikor lejöttünk az úton még beszélgettünk Anitával, hogy milyen szépen nevelik a gyerekek, és igazi példaképek lehetnek a nagycsaládosoknak.

 

 

November 11.

 

A Civilek a Fiatalokért Egyesület 73 csomagot osztott ki négy szervezet számára, ezzel megköszönve a dolgozók és az önkéntesek egész évi munkáját. Serfőzőné Bencsik Margit elnök elmondta: idén a legszélesebb körben tevékenykedő egyesületeket célozták meg a támogatással, köztük a Mosolyvirág NADE-t.

 

Köszönjük szépen a 30 db édesség csomagot!

 

 

Tartós élelmiszergyűjtés november 19-től 21-ig

 

Köszönöm mindenki munkáját, egy szuper csapat sok sok élelmiszert gyűjtött, amiből sok sok rászoruló családtagunka jutott.

 

 

November 19.

 

IKSZ börze volt november 19-én a Plázában, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében, ahol a középiskolás diákok tájékozódhattak, hol, hogyan érdemes eltölteni az 50 órás közszolgálati munkát. Az Egyesületünk is képviselte magát Ölyüs Mónika és a magam személyében, Ezúton köszönöm Mónika munkáját és a szépen elkészített asztalunkat. Nagyon sok fiatal érdeklődött. Bízom benne, hogy jönnek is majd segíteni, valamelyik rendezvényünkön.

 

November 20. KCsSz tisztújító küldöttgyűlés

 

 

November 22. - gyűlés  Adventi kézműveskedés,beszámolók (családlátogatás, élelmiszergyűjtés, adományok és még sok más)

- ötletelésre, gondolkodásra bocsájtás

- díjazottak és ajándékaik átadása

- készülődés a kézműveskedésre

Rengeteg szebbnél szebb kézműves karácsonyi rajz, adventi koszorú, dísz készült, nehéz lenne kiválasztott a legszebbet, annyi profi és ötletes alkotás született.

 

 

November 25.-27.

A NOE Évzáró hétvégéjét, Lakitelek Népfőiskola – Hungarikum Ligeten rendezték meg.

Szombaton Házaspáros vezetőképző: olyan önkéntes vezetők részére, akik együtt, egymás segítésével vezetik a helyi szervezetet.

Este bált volt a szokásos tombola sorsolással.

Vasárnap délelőtt a választmányi ülésen lett megrendezve.

Feltöltődve, új barátok megismerésével, szép emlékekkel érkeztünk haza.

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

október 26.

14:00

Tiszakálmánfalva

XVIII. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület