KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Nagykállói Nagycsaládos Karácsony

2021. december 30.

Minden évben legnagyobb saját rendezvényünk decemberben a Mikulás-Karácsonyi ünnepségünk (Nagykállói Nagycsaládos Karácsony). 2021-ben legnagyobb gondot a helyszín kiválasztása okozta, mert a december 1.-től érvényes vírusvédelmi intézkedések miatt több lehetőség is bezárult. Végül a Nagykálló Város Önkormányzattól bérelt máskor is használt helyiségünkben tartottuk ünnepségünket. Nem kis munka árán sikerült a helyiségünket rendbe hozni és berendezni, hogy alkalmas legyen az ünnepség lebonyolítására.

 Az ünnepség kezdetén, kihasználva az alkalmat, KCSSZ zászló alatt a közeli Szabadság térre vonultunk ahol a város karácsonyfája is áll. Képeket készítettünk a karácsonyi hangulat jegyében. A helyiségünkbe visszatérve gyermekeink közreműködésével feldíszítettük egyesületünk karácsonyfáját, vásárolt és a helyszínen készített díszekkel, szaloncukorral. Az idén különösen szépen sikerült a fa díszítés.

 

Mikulás dalokat énekelve sajnos a Mikulást nem sikerült becsalogatnunk, de az egyesület elnöke „találkozott vele”, akivel elküldte a gyermekeknek járó csomagokat és üzenetét, hogy továbbra is jók legyenek. A gyerekek nagy örömmel vették át a csomagokat.

 

 A Mikulás okozta izgalmak enyhítésére szendvicsek és sütemények elfogyasztására került sor. Ezt követően a karácsonyfa mellett átadásra kerültek azok az élelmiszer csomagok, amelyeket a KCSSZ pályázat felhasználásával tudtunk összeállítani. Minden jelenlévő családunk kapott csomagot. Az emelkedett hangulatot tombola sorsolással fokoztuk, ahol különféle értékes nyeremények mellett a fődíj a feldíszített karácsonyfa volt.

 

Az ünnepség zárásaként igazi karácsonyi hangulatban, csillagszórók fénye mellett karácsonyi dalokat énekeltünk. Ekkor megmutatkozott, hogy az idősebb tagjaink mennyi szép dalt tudnak. Reméljük ezeket sikerült átadni gyermekeknek is.

 

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

június 25.

9:30

Budapest

3. Kárpát-medencei magyar sakkozó nők rapid sakkversenye

Esemény
Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, Sirály Életmód SE, Nemzetstratégiai Kutatóintézet, Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület

július 15.

-
július 17.

Palást, Felvidék

Építkezős tanfolyam

Képzés
SZMCS

augusztus 20.

Csongrád

10. Nemzetközi Egészség és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete