KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Orosházi nagycsaládosok decembere

2022. január 3.

A decemberi hónap a családjainkra való hatványozottabb odafigyelés ideje. Egész évben készülünk rá, hogy lehetőségeinkhez mérten minél könnyebbé tegyük az ünnepre való rákészülést és lelki ráhangolódást. A városi, kedvelt rendezvény, a Mikulásfutás baleset miatti elmaradása nem akadályozta meg a résztvevőket, hogy a nevezéssel leadott mikulás csomagjaikat eljuttassák várakozó, kicsi gyermekeinknek!  

 

Sajnos, az idei évben sem tudtuk méltón és meghitten, a megszokott, jó hangulatú nagy rendezvényünkkel zárni az évet. A sok önkéntes két városbani Tescós, majd a Vöröskereszttel közös Pennys gyűjtése, az MNB, Mészáros csoport adományai eredményeképpen családjaink számára szép és tartalmas ünnepváró csomagokat készíthettünk, amelyet egyesületi házunknál tudtuk átadni. Mindezek mellett udvarunkon lehetőséget adtunk többféle vegyes adomány válogatására, kinek-kinek igénye szerint.( Új gyermek gumicsizmák, használt és új könyvek, mesekönyvek, ruhák, játékok, konzervek)

 

Természetesen, a gördülékeny munkához nagy szükség volt mindazok segítségére is, akik megdolgozták, szortírozták a 161 tagcsalád részére készült dupla csomagokat, segítették azt kiosztani. Régiós központ révén 32 egyesület részére is szortírozásra került a hozzánk beérkeztetett több raklapnyi adomány, amelyeket a Dél-Alföldi régió egyesületei vehettek át. A dolgos napokon NOE elnökünk, Kata is besegített!

 

Egészséges, finom bio natur céklalé, almás céklalé vásárlására kaptunk lehetőséget kistermelőtől! Rengetegen éltünk a lehetőséggel, hiszen karácsonyi ajándéknak is tökéletes egészséges készítményhez juthattunk! A karácsonyi beiglihez mákot is tudtunk kedvezményesen beszerezni. 

 

A Művelődési Ház két programjához is nyújtottunk segítséget. Az alkotó napon két csoportban is szép munkák születtek! A Családsegítő Szolgálat délutánján kézműves játszóházat tartottunk.

 

A két ünnep között felajánlást kaptunk, élő kakasokat ajánlott fel egy támogatónk. Köszönjük szépen a felajánlónak, az 55 kakasnak nagyon gyorsan meg lett a gazdája!

 

50 q frissen kivágott, tüzelni való fát adományozott egy másik felajánlónk az ilyennel fűtő családoknak. Köszönet érte!

 

Több, kisebb nagyobb, magát megnevezni nem kívánó felajánlás is érkezett, amelyet közvetítettünk az arra legjobban rászoruló családoknak.

 

Nagy örömünkre, egy fiatal házaspárt sikerült bútorhoz és babakellékekhez juttatni.

 

Reméljük, családjaink szeretetben, jó kedvben és egészségben tölthették el az ünnepeket! Eredményes, egészségesebb, boldog új esztendőt kívánunk!

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék