KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Sámuel Alapítvány decemberi programjai

2022. január 6.

Online Adventi Vásár

 

A Sámuel Alapítvány a 2021-es adventi időszakban, hagyományteremtő céllal online adventi vásárt szervezett. A vásárt megelőzően a tagcsaládok körében kézműves pályázat került meghirdetésre, melyre szép számmal érkeztek alkotások, ezeket a tagcsaládok gyermekei szüleikkel karöltve készítették. Célunk a szülők és gyermekek fantáziájának alkotó kedvének élénkítése, és az együtt töltött minőségi idő lehetőségének megteremtése volt. Többen elmondták, jó volt együtt alkotni gyermekeikkel.

Az elkészült művek értékesítése az Alapítvány Facebook oldalán zajlott. A több mint ötven termék, adventi koszorú, fenyő- és ajtódísz egytől-egyig gazdára talált. A befolyt adományból a tagcsaládok gyermekei számára igyekeztünk szebbé tenni az ünnepi időszakot.

Természetesen a kézműves pályázat alkotói sem maradtak nyeremények nélkül, a különböző kategóriákban elért kimagasló eredményeket értékes ajándékokkal díjaztuk.

 

Fürdőzés a Pacsirta Gyógyfürdőben

 

December 28-án a Sámuel Alapítvány tagjaiból, egy közel negyven fős csapatot látott vendégül a beregszászi székhelyű Pacsirta Gyógyfürdő. Szülők és gyerekek egy csodás nap után egyaránt feltöltődve és kipihenten érkeztek meg a közös étkezésre, melynek elfogyasztása után mindenki élményekkel gazdagon térhetett haza.

A Gyógyfürdő vezetősége nemcsak ilyen akciókkal, hanem élelmiszer csomagokkal is támogatta idén Alapítványunkat, melyért ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni.

 

 

Karácsonyi csomag kiosztás

 

Számos alapítványnál és egyházi, vagy jótékony szervezetnél a karácsonyi a legmozgalmasabb, legtöbb szervezést és munkát igénylő időszak. Nincs ez másként a Sámuel Alapítvány berkeiben sem. Bár idén a járványhelyzetre való tekintettel cipősdoboz formájában nem zajlott gyűjtés, mégis érkeztek adományok, melyeket az Alapítvány munkatársai legjobb tudásuk és lehetőségük szerint igyekeztek eljuttatni a rászoruló gyerekek és családok számára.

A Kárpátaljai Dorcas Segélyszervezet, a Kárpátaljai Református Egyház és számos magánszemély jóvoltából több mint 100 értékes csomag talált idén is gazdára. Amikor a szülők hálás tekintete, a gyermekek mosolya és öröme, izgatottsága megnyilvánul egy-egy csomag átadásakor, tudjuk nem hiába végezzük munkánkat, és Isten kegyelméből újabb erőt merítünk a következő feladatokkal teli időszakhoz.

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

június 25.

9:30

Budapest

3. Kárpát-medencei magyar sakkozó nők rapid sakkversenye

Esemény
Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, Sirály Életmód SE, Nemzetstratégiai Kutatóintézet, Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület

július 15.

-
július 17.

Palást, Felvidék

Építkezős tanfolyam

Képzés
SZMCS

augusztus 20.

Csongrád

10. Nemzetközi Egészség és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete