KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Ünneplés Pécsett a Házasság Világnapja alkalmából

2022. február 14.

Örök hűség, elköteleződés egész életre, egymás problémáit is hordozó, szerető házastársak, összetartó család, boldog gyerekek……


Ki az, aki nem ezeket álmodja magának már gyerekkora óta?


A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület 2003 óta minden évben ezekre a kincsekre, értékre szeretné felhívni a figyelmet, amikor február második hétvégéjén megünnepli a Házasság Világnapját.

 

Mostanra igencsak kinőtte magát ez a rendezvény, békeidőben 250 fő körüli résztvevőnek örülhettünk. Idén a pandémiás időszakban is 150 fölött volt a jelenlévők száma, nem számítva az interneten kapcsolódókat, határokon innen és túlról. Idén 25 fő érkezett Felvidékről és Délvidékről, akiket másnap délig láttunk vendégül.

 

A nap szentmisével kezdődött, Felföldi László püspök atya bíztató szavaival erősítette bennünk hivatásunk szépségét és súlyát. A közös ebéd után dr. Dabóczi Kálmán és Veronika hiteles, mély tanúságtételét hallgathattuk meg, majd kiscsoportokban megosztottuk saját élethelyzetünket egymással.
A jutalmazott és jubiláló házasokat püspök atya áldotta meg, s a Vivat Bacchus együttes köszöntötte zenével.
A vacsora után kvíz játékban mérhettük össze tudásunkat, ahol kiderült, hogy ehhez a műfajhoz a gyerekek értenek legjobban. A „Mindenkit szeretni? Hogyan?!” kérdést járta körül a „Szólj be a papnak” vitaest. Közben a hangulatos teaházban frissülhettek fel a párok, családok.

 

Röviden összefoglalva: sok mosoly, szeretet, közös élmény, új barátságok, megerősödés, feltöltődés…ez volt a nap eredménye.

 

Köszönjük a támogatást, amellyel megvalósíthattuk ezt a szép ünnepet!

 


Székely Kamilla
Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár