KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Farsangi mulatság, télűzés – a Gyermekbarátok szervezésében

2022. február 20.

Egyesületünk 5- én szombaton délelőtt megszervezte a hagyományos Farsangi programot, ahol szép számban megjelentek a gyerekek. Zenével, tánccal és több vidám játékos feladattal készültünk a programra. De a gyerekek is készültek, hiszen szebbnél szebb és ötletes jelmezekben jelentek meg. Sor került a jelmezek felvonulására is, mindenki bemutatta jelmezét és elmondhatta minek is öltözött be. A farsangi fánk is elengedhetetlen része a télűzésnek, természetesen nem lenne az igazi, ha nem lett volna fánk is. A télűzés legfontosabb része, hogy várjuk a tavaszt, hogy minél hangosabbak legyünk. Különféle csörgőket készítettünk, amit a gyerekeknek kiosztottunk. A finom fánk elfogyasztása után, kint az udvaron, hangos ricsajjal búcsúztattuk a telet a gyerekekkel.

 

Egyesületünket képviselve, Farsangi programon vettem részt, 17- én csütörtökön a Kéz a Kéz civil szervezetben. A résztvevő tagok, fiúk és lányok egy kis játékban vettek részt, majd a vidám tánc, a télűzés, hangos csörgés sem maradhatott el. És a hagyományhoz híven szorgos kezű asszonyok finom fánkot készítettek, amit jóízűen kóstolgatta mindenki. Köszönöm, hogy részese lehettem a programnak.

 

Egyesületünkben 19- én szombaton megtartottuk a mese délelőtti programunkat. A sok apró gyermek, rezzenés nélkül hallgatta a mesét, és az azt megelőző versikét, ami két kislány meglepetése volt. Majd ügyességi játékokat játszottunk, de a színezés illetve a mesével kapcsolatos rajzok sem maradtak el. A program végén egy kis vidám táncban vettek részt a gyerekek.

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS