KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a családok biztonságát tartja szem előtt

2022. március 7.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségét (KCSSZ) alkotó több mint 90 civil szervezetet a magyarországi tagság mellett különböző államok polgárai alkotják. Ezt a szervezetet azonban 20 éve összeköti a közös anyanyelv, a kultúra, a történelem és az összetartozás érzése.

 

Márton Zsuzsanna, a KCSSZ elnöke a háború által előidézett menekülési hullámról kifejtette, hogy tapasztalataik szerint is a magyar és ukrán emberek napról napra többen hagyják el otthonaikat. Viszont számos család döntött úgy, hogy nem hagyja el szülőföldjét. Bárhogy döntenek vagy döntöttek, az Ukrajnában kitört háború a KCSSZ-hez tartozó kárpátaljai szervezeteket, valamint azokat a családokat, akiket tömörítenek, megfosztja a biztonságérzettől és a stabilitástól.

 

Márton Zsuzsanna szerint szolidaritást kell vállalnunk mindazokkal a nemzettársainkkal és a velük együtt élő ukrán emberekkel, akik nélkülözni kényszerülnek az alapvető emberi jogokat és el kell szenvedjék a politikai hatalmak döntéseinek a következményeit.

 

A KCSSZ tagszervezetei épp ezért anyanyelvtől, vallástól, nemzeti hovatartozástól függetlenül csatlakoztak a segítségnyújtáshoz, reményeik szerint a humanitárius katasztrófa enyhítéséhez. Elkötelezetten, gyűjtésekkel és anyagi adományokkal támogatják a menekülteket segítő állami és egyházi intézményeket, valamint a humanitárius civil szervezetek munkáját.

 

Márton Zsuzsanna megerősítette: meggyőződése, hogy a működési területünk országai számára a legfontosabb döntés a Magyarországhoz és magyar emberekhez hasonló példamutató humanitárius segítségnyújtás és az olyan politikai döntés, amely a háborúból való kimaradásra szólít fel.

 

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a családok biztonságát szem előtt tartva egyetért Albert Einstein szavaival: „A háborút nem humánusabbá kell tenni, hanem el kell törölni.”« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár