KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Magától nem oldódik meg! - előadás-sorozat

2022. április 28.

Az érdeklődők március 23. és április 26. között hat alkalommal követhették ingyenesen azokat az előadásokat, amelyek bemutatják a pár- és családterápiás lehetőségeket, tanácsot adnak a kommunikációs nehézségek és konfliktusos problémák megoldásához, valamint erősítik a szülők egymás közötti kapcsolatát.

 

 

 


Az előadások visszanézhetőek itt:

 Előadónk a Felvidék egyik legkiemelkedőbb, legsokoldalúbb speciális pedagógusa, iskolapszichológusa PaedDr. Strédl Terézia PhD.

 

 

A KCSSZ által szervezett élő, online előadás-sorozat következő előadója a kárpátaljai Popovicsné Palojtay Márta, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye válságstábjának vezetője volt, aki előadásában a háborús krízishelyzet mentális hatásainak feldolgozási lehetőségeiről szólt.
A háború hatásai ugyanis nemcsak a konfliktusban résztvevő országok lakóit viseli meg, hanem hatással vannak a mi mindennapjainkra is. Beszélgetnünk kell ezekről a hatásokról a családban a felnőttekkel és a gyerekekkel is.
 

 

Az előadás-sorozat következő előadója a délvidéki Detki Kókai Anikó pszichoterapeuta volt, aki előadásában a krízishelyzet mentális egészségre gyakorolt hatásairól szólt.
Nagyon sok a szorongással küzdő ember, sőt a pánikrohamok is gyakoribbak. Ennek kapcsán az érdeklődők információt kapnak a kognitív torzítások felismeréséről, kezeléséről, a rezilienciáról a családban.

 

 

Következő előadónk a felvidéki PaedDr. Strédl Terézia PhD.  pedagógus, iskolapszichológus volt.

 

 

Az előadás-sorozat következő előadója a magyarországi Bedő Imre közgazdász volt, aki előadásában a férfi-nő kapcsolatról szólt.
Mitől nehéz és miként lehet ma helyesen tekinteni a férfi-nő kapcsolatra, mit kell másként (azaz jól) látni ahhoz, hogy házasságunk ne egy laza, szétesni bíró kapcsolat legyen, hanem mit kell összefűzni ahhoz, hogy eltéphetetlen szövetséggé váljon?

 

 

Az utolsó előadónk az erdélyi Kádár Annamária pszichológus, tréner, egyetemi oktató volt, aki előadásában az önbecsülésről és a küzdőképességről szólt.

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék