KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Anyák napi rendezvénysorozat első állomása
a Sámuel Alapítvány szervezésében

2022. május 7.

Istennek hála, a jelenlegi háborús helyzet ellenére, a Sámuel Alapítvány 2022 májusában is hálát adhat a kötelékébe tartozó családi fészkek őrzőiért, az édesanyákért. Idén május 5-én a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Dorcas Alapítvány támogatásával valósulhatott meg anyák napi rendezvényünk első alkalma. Az eseményen közel húsz fő vett részt, akik különböző szerepben, előadóként, résztvevőként, segítőként tettek meg mindent a nap sikeréért.

 

Az egybegyűlteket Sipos Géza, a Sámuel Alapítvány elnöke köszöntötte, aki elmondta, milyen hálás Istennek azért, hogy ez az esemény megvalósulhatott. Hálás az édesanyákért, akik a családon belül és így közösségeinkben is a békesség megőrzésére tették fel életüket.
 
 
A köszöntő szavak után Szemere Judit, a Beregszászi Református Gyülekezet beosztott lelkipásztora vette át a szót, aki játékos formában próbált rávilágítani arra, hogy egy édesanyának egyszerre mennyi dologra kell odafigyelnie. A külső és belső elvárások témakörében bensőséges beszélgetés alakult ki a résztvevők között, akik egymás gondolatai által épülhettek. Bibliai édesanyák életén keresztül is szemlélték az anyaság nehézségeit és szépségeit. Az alkalom igei része egyéni imádságok megírásával zárult.
 
 
Ezután következett egy meglepetés az édesanyáknak, hiszen meghívásunknak eleget tettek Szűcs Katalin és Dominika, illetve Szabó Gabriella fodrászok valamint Szeles Nikolett, kozmetikus, akik az anyukákat kényeztették, szépítették. Az eredmény magáért beszélt.
 
 
A szeretetvendégség után, mindenki megújult külsővel, lelkileg feltöltődve és elégedetten térhetett haza. Az édesanyák és gyermekeik a Dorcas Alapítvány személyre szóló foglalkoztató- oktatási csomagjaival és ajándékaival térhettek haza.
 
 
Hálásak vagyunk Mindenható Urunknak, hogy megengedte számunkra, hogy ebben a nehéz helyzetben az édesanyákat együtt ünnepeljük és kicsit kimozdítsuk őket a mindennapi nehézségek, terhek alól. Köszönjük Szemere Juditnak a tartalmas előadást, beszélgetést, a fodrász és kozmetikus hölgyeknek felajánlásukat, az odaszánt időt és munkát, illetve támogatóinknak, hogy anyagilag megalapozták alkalmunkat. Köszönjük a szervezők és segítő munkatársak munkáját.
 
 
Istené legyen a dicsőség!
 
 
 
 


« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár