KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Családi sportnapot szerveztek Kárpátalján

2022. május 8.

A korábbi alkalmak nagy sikerére való tekintettel a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) újra családi sportnapot szervezett május 7-én. Az egyesület programjaival aktív közösségépítő szerepet tölt be a tagcsaládjai körében, s ezúttal a beregszászi Barátság stadionban találkozhattak az alkalom résztvevői.

 

Tarpai József, a KMNE elnöke emlékeztetett, a tíz éve működő egyesület első rendezvényei között már szerepelt a sportnap is, melyet a kezdetekkor évente szerveztek meg, a későbbiekben aztán félévente. Napjainkban, a jelenleg fennálló helyzetre való tekintettel hetente tartanak tornaórákat, hiszen az online oktatásban nehezen kivitelezhető a testnevelésóra megtartása, a mozgás azonban rendkívül fontos és elengedhetetlen, különösen gyermek- és serdülőkorban.

 

Pisták Enikő, a KMNE irodavezetője újságírói kérdésre válaszolva elmondta, az eseményre körülbelül húsz család jelentkezett be, mely mintegy hetven főt jelent. „A sportnapra mindig nagy az igény, évi kétszer szoktuk megrendezni. A sportnapunk egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a családok egy kicsit kimozduljanak az otthoni légkörből és egy kicsit mozogjanak is” – fogalmazott.

 

Az évente kétszer megszervezett sportnapon a szervezők rendszerint a gyerekek és szülők számára is élvezhető programokkal készülnek, ahol a mozgást kedvelő családok különböző ügyességi versenyeken vehetnek részt. A gyerekekből és szüleikből vegyesen összeállt hat csapat – Csipetcsapat, Katicák, Tiszaújlak, Szupercsapat, Villám és Viski bicskások – tíz számból összeállított stafétaátadó feladatokon teljesített Spenik Okszána tornatanárnő vezetése és felügyelete alatt.

 

A rendezvényen részt vettek a Beregszászi járás különböző településeiről, Csongorról és Viskről érkezett tagcsaládok, akik egyetértettek abban, hogy kiváló lehetőség számukra a KMNE programja, örömmel vesznek részt a foglalkozásokon, s az óvodák zárva tartása miatt megragadják az alkalmat, amikor közösségben tölthetnek el minőségi időt, s játszva kapcsolódhatnak ki.

 

A sportnap közös ebéddel, majd eredményhirdetéssel zárult, ami után minden jelenlévő család sportszerekkel térhetett haza.

 

Köszönet a megvalósulásért a Magyar Kormánynak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek!

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár