KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Sámuel Alapítvány Anyák napi rendezvénysorozatának második alkalma

2022. május 14.

Istennek hála a Sámuel Alapítvány május folyamán két alkalommal is ünnepelhette az édesanyákat. Május 12-én szép számban gyűltek össze az Alapítvány által támogatott gyermekek anyukái. Ünnepélyes, megnyitó szavakkal, ezúttal is Sipos Géza a Sámuel Alapítvány elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

 
A lelki feltöltődésért Kacsó Dóra, a Bátyúi Református Gyülekezet hitoktatója, lelkész feleség, négy gyermekes családanya volt felelős. A tartalmas és mély gondolatokkal teli egy órában szó esett az anyai szerepkörökről és a fontossági sorrendek betartásáról. Előadónk kihangsúlyozta, fontos hogy Isten kezébe tegyük le gyermekeink életét és próbáljuk Istenhez vezetni őket, amíg még mellettünk vannak, hiszen eljön majd az az idő, amikor kirepülnek a családi fészekből és óvó, védelmező szárnyaink alól. Fontos felismernünk, hogy bár a nők rengeteg feladatot látnak el egy család életében, mégis Isten őket elsősorban édesanyáknak teremtette. Pál apostol Timóteushoz írt második levelének első részéből idézett, mely az anyai és nagymamai hitbeli példamutatást emeli ki, hiszen nagyon fontos, hogy egy édesanya milyen példával jár gyermekei előtt.
 
Kacsó Dóra arra bíztatta a jelenlévőket, hogy merjék félretenni a házimunkát, ügyes-bajos dolgaikat és szánjanak időt gyermekeik lelkigondozására, beszélgetésre, hiszen ebben a vészterhes időszakban az édesanyáknak talán ez a legnagyobb feladata.
 
Ezután alkalmunkat szépüléssel folytattuk, amikor is kedves meghívott vendégeink foglalkoztak az édesanyákkal. Lévai Kató, Páva Marianna és Dobai Diána a frizurákért felelt, Filep Fanni pedig a hölgyek körmeiért.
 
Az alkalom szeretetvendégséggel zárult, illetve foglalkoztató csomagok kiosztásával, melyeket az édesanyák gyermekeiknek adhattak át a Dorcas Alapítvány jóvoltából. Az eseményt a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége támogatta.
 
Ismételten hálásak vagyunk mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult eseményeink sikeréhez.
 
Istené legyen a dicsőség érte!
 
 
 
 


« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár