KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Ép testben ép lélek

2022. június 13.

- vallja ezt a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete is. A jó időt kihasználva június 10-12 között az egyesület újra megszervezte a többnapos biciklitúrát, a Szatmár - Beregi körtúrát.

 

A 22 fős társaság péntek reggel indult útnak Asztélyból, majd a határátlépést követően az első úticélnál, a Tarpai kilátónál és templomnál pihentek meg. Míg a felnőttek már rutinos kerékpározók, voltak olyan gyerekek is, akik most indultak először ilyen hosszú útra kétkeréken. Ez nem okozott fennakadást, hiszen a csapat egy nagy családként vigyázott egymásra az indulástól kezdve. Az estét már Tivadarban, a Hét Csillag Üdülőben töltötték, ahol vacsorával és az üdülő játszóterén telt a nap további része.

 

Szombaton sem tétováztak. Reggeli után azonnal kerékpárra pattantak, hiszen aznap 40 kilométernyi bicikliút várt rájuk. Az első megálló a Penyigei Lekvárium volt, ahol a résztvevők finom lekvárokat kóstolhattak, majd ebéd után újra biciklire szálltak és meg sem álltak Fehérgyarmatig. Innen a következő állomásuk a Túristavádi vizimalom volt, majd  tekertek tovább Szatmárcsekére és Nagyarra. Az út nem volt unalmas, hiszen a helyi látnivalók lehetőséget adtak arra, hogy megálljanak és megtekintsék azokat egy-egy pihenő és fagyizás erejéig. Az egésznapos körtúra végállomása újra a tivadari szálláshely volt, ahol vacsorával és éjszakábanyúló beszélgetéssel zárták a napot.

 

Vasárnap reggel a résztvevők a testi táplálék után lelki útravalót vettek magukhoz az Istentisztelet alkalmával, majd haza indultak. Bár a hétvége első szempontja nem a pihenés volt, és az ezalatt megtett 80 kilométernyi bicikliút nem volt egyszerű, a kerékpározók mégis csillogó szemekkel, őszinte mosollyal mesélnek az útról és az ott szerzett élményekről.

 

A program támogatásáért köszönet illeti a Magyar Kormányt, a Bethlen Gábor Alapkezelő zrt-t!

 

 

Orosz Krisztina

a KMNE munkatársa

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár