KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Nagycsaládos biciklitúra és tóparti pihenés

2022. június 21.

Idén sem maradhatott el a hagyománnyá vált egynapos biciklitúra a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének (KMNE) szervezésében. Erre ezúttal egy napsütéses, vasárnapi délután került sor, június 19.-én. A program idén is nagy népszerűségnek örvendett, hiszen az egynapos túra lehetőséget ad azon tagcsaládok számára is a közös kerékpározásra, akik inkább csak rövidebb biciklitávokra merészkednek.

 

A 40 fős csapat ezúttal Beregszászból indult útnak, majd alig másfél óra alatt meg is érkeztek a kitűzött célhoz, a dédai tóparthoz. Az egyesület által bérelt parcella helyszínén a társaságot finom ebéd várta, amelyet Buda Tibor készített el számukra. Rövid pihenő után mindenki izgatottan indult a vízbe, hiszen ettől nem is lett volna jobb alkalom a hűsölésre.

 

A délután folyamán a csapat újabb családokkal bővült, akiket szintén vonzott a víz közelsége és a jó társaság. A sokszínű társaságban mindenki megtalálta azt a kikapcsolódási lehetőséget, amely által még kalandosabb lehetett a hétvégi program. A nap további része játékkal, pancsolással, trambulinozással és beszélgetéssel telt.

 

Sötétedés előtt a társaság újra biciklire pattant és közösen visszaindultak Beregszászba. Onnan rövid búcsúzkodás után szétváltak útjaik, majd a mihamarabbi találkozás reményében mindenki hazaindult. A résztvevők élményekkel teli napról számoltak be, amely ebben a különösen nehéz időszakban elengedhetetlenül fontos.

 

Köszönet a megvalósulásért a Magyar Kormánynak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek.

 

 

                                                                                                Orosz Krisztina

                                                                                                a KMNE munkatársa« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár