KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Versfesztivál a Felvidéken

2022. július 9.

Július 7-én ismét összegyűltek a vers-, mese- és dalkedvelő fiatalok és szüleik, valamint segítőik Taksonyban, hogy megmutassák, mit tudnak, emellett egy kellemes napot töltsenek el egymással.

 

Az eseményre tizenharmadszor került sor az Értelmi Sérülteket Segítő Társulás galántai szervezete és a Carissimi Nonprofit Alap szervezésében. Sokan eljöttek azok közül, akik a kezdetektől részesei a versfesztiválnak, ugyanakkor olyan új szereplőket is köszönthettünk körünkben, akik miután hírét hallották, maguk is szerettek volna bemutatkozni. Hallottunk megható, szomorkás verseket, mások vidám produkciókkal nevettették meg a hallgatóságot. Egyaránt tapsolhattunk klasszikusok és kortárs szerzők műveinek, és a Petőfi-év alkalmából természetesen a költőóriástól hangzottak el gyöngyszemek. Folytatva a hagyományt, eljöttek a galántai Kodály Zoltán Gimnázium tanulói, és prózával, néptánccal, énekkel, sőt bűvészmutatvánnyal teremtettek remek hangulatot, és sikerrel oldották egyes szereplők lámpalázát is.

 

A fellépők hosszú hetekig készültek a bemutatkozásra, így aztán munkájuk megérdemelt jutalmaként élvezhették Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét Gál Tamás színművész nagyszerű előadásában, amelybe a nézőközönséget is bevonta.

 

Ahhoz, hogy az élményekkel teli nap megvalósulhasson, sokak munkájára, támogatására volt szükség. A galántai szervezet anyukái finom süteménnyel kedveskedtek, a taksonyi polgármester asszony, Mészáros Márta könyvet ajándékozott a szereplőknek, Bárdos Ágnes televíziós szerkesztő ugyancsak könyvvel, Balla Igor, a Kobold zenekar vezetője könyvvel és CD-vel lepte meg a fellépőket. A Slovnaft Rt. pedig anyagilag támogatta a rendezvényt.

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár