KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Egynapos vízitúra Kárpátalján

2022. július 12.

A KMNE által idén is megrendezésre került az egynapos vízitúra 2022. július 9-én, Szabó Károly szervezésében. Összesen 36-an – többségében gyerekek – vettünk részt a Huszt és Nagyszőlős közötti túrán. Már több alkalommal voltunk hasonló programokon, mégis nagy izgalommal vártuk ezt a napot. Habár az időjárás reggel még nem volt túl kedvező, ez senkinek nem szegte kedvét és a szemerkélő eső hamar tovább is állt.

 

Indulás előtt a túravezetők elmondták a biztonsági szabályokat, felkészítettek az előttünk álló kihívások leküzdésére, evezéstechnikára, majd vízre szálltunk. Út közben kisebb-nagyobb pihenőket tartottunk, így volt lehetőség egy kis pancsolásra, amit nagyon élveztünk. Beevezhettünk egy lagúnába is a Mária Terézia sziklához, amely különleges élmény volt: a 4-5 méteres mélységben is kristálytisztán átlátszó, víz alatti forrásokkal táplált jéghideg vizével, gyönyörű sziklafalaival. Az út végére már mindenki belejött az evezésbe és könnyedén megérkeztünk Nagyszőlős közelébe.

 

A buszsofőrök már frissen sült pizzával vártak bennünket, melynek elfogyasztása után élményekkel gazdagodva, kellemesen elfáradva indultunk haza. Lesz mit mesélni szeptemberben az osztálytársaknak!

 

Köszönjük ezt a felejthetetlen túrát (is) a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének, és mindazoknak, akik munkájukkal, támogatásukkal hozzájárultak a program megvalósulásához.

 

A program megvalósulásáért köszönet illet a magyar kormányt és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t.                                 

 

Tar Eszter (13) és Bence (10)

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár