KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Erzsébet táborban voltunk

2022. augusztus 7.

Július 31-augusztus 5-ig a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület húsz gyereke kísérőkkel Erzsébet táborban nyaralt Zánkán, közel 3000 gyerekkel együtt. Mi a sötétzöld altáborba kerültünk, ahol 12 „Tesót” kaptunk segítőnek. Tőlük kaptak a gyerekek egyenpólót, sapkát, zsákot kulaccsal, törülközővel. Hozzájuk csatlakozott még két testvér is, akik a reggeli imádságot vezették, illetve Istenről és az ő szeretetéről beszéltek a táborlakóknak.  

 

Első nap egy hatalmas diszkóban táncoltunk s köszöntöttük a tábort.

A hét folyamán számos érdekes és izgalmas program közül választhattunk, pl. érzékenyítő foglalkozás keretében egy ökodráma foglalkozás, ami két izgalmas csapatépítő játékból állt, és a végén pár jelmez kiegészítőt is felpróbálhattak a gyerekek.  Kipróbáltuk a középkori kardvívást (szivacskarddal), exatlon pályát, strandfocit. A klasszikus zenefoglalkozáson hangszerekkel ismerkedtek meg a gyerekek, illetve együtt énekeltünk. A tájházban kétszer vettünk részt több órás kézműves foglalkozáson, ahol minőségi alapanyagokból sokféle álomszép ajándékot készíthettek, és vihettek haza. A beltéri sportcentrumban pedig lehetőség nyílt, csocsózni, léghokizni. Este koncertet, éjszakai akadályversenyt keretmesével szerveztek nekünk és a Fővárosi Cirkusz előadói látogattak el hozzánk. 

Szerencsére remek időnk volt, így minden délután tudtunk strandolni, sőt sárkányhajóztunk és sétahajóztunk is.

Huba a táborban ünnepelte 10. szülinapját, ahol mi is, illetve a Tesók is felköszöntötték.  

Minden tervezett program megvalósult, és még sok más is. A gyerekek és kísérők is nap végére csak bedőltek az ágyba, és igyekeztek feldolgozni az élménydömpinget.  

 

 

Horváthné Derkovits Emese

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS