KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Élménybeszámoló az apa-fia kirándulásról

2022. augusztus 9.

Én Csok Dávid vagyok, három gyermekes családapa. A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Egyesület tagjaként én is részt vehettem fiammal, Dáviddal, a 2022. augusztus 6-7-én  megszervezett apa-fia programon.

 

Gyülekezés színhelye az Asztély-Beregsurány határátkelő magyarországi oldala volt szombat reggel. 15 apa-fia páros jött össze, így 30-an indultunk Beregsurányból Debrecenbe első állomásunkra, amely az Agóra Tudományos Élményközpont volt. Itt sok érdekes dolgot lehetett megcsodálni és ki is próbálni, részt vehettünk egy előadáson, amely Földünket körülvevő égitestekről szólt a Planetáriumban. A nagy előadóteremben pedig a hangról hallhattunk, láthattunk egy érdekes prezentációt.

 

Élményekkel gazdagon, de már korgó gyomorral hagytuk el az Agóra épületét. A következő állomásunk egy étterem volt, ahol egy nagyon finom ebédet költhettünk el a KMNE jóvoltából. Ebéd után a szálláshelyünkre mentünk, ami a debreceni Szent Miklós Görögkatólikus Roma Szakkollégium épületében volt. Miután elfoglaltuk a szobáinkat, egy kis ismerkedésre került sor. Délután 16:30-tól szabadon választott programunk volt. Voltak, akik az esti DVSC-Kecskemét focimeccsre látogattak ki a Nagyerdei Stadionba, voltak, akik moziba mentek, volt, aki városnézésre ment és volt, aki a hármat szabadon ötvözte. Mozgalmas és tartalmas szombatunk volt.

 

Egy jó alvást követően vasárnap a közös reggeli után a debreceni Aquaticum Thermal Hotel élményfürdőjébe mentünk, ahol kipihenhettük a szombati nap fáradalmait.  A csúszdák, egyéb vizes élményeket nyújtó medencékben töltöttük az időt, amiben kortól függetlenül mindenki megtalálta a neki tetszőt.

 

Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy szuper jó hétvégét tölthettünk együtt fiainkkal, barátainkkal, újdonsült és régi ismerőseinkkel. Köszönjük szépen a KMNE minden közreműködő dolgozójának és Balázs Zoltán csoportvezetőnknek, hogy áldozatos munkájukkal ez a program így és ilyen formában létrejöhetett. Soli DEO Gloria!

 

Csok Dávid

résztvevő

 

Köszönet a megvalósulásért a Magyar Kormánynak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek!« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár