KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

LÁTÓSZÖGTÁGÍTÓ Barkán

2022. szeptember 5.

A Csermosnya – völgye utolsó kis, magyarlakta községében, amely a legrégebbi, anyakönyvvel bizonyítható búcsújáró hely is egyben, a PRO LE-TI polgári társulás 2022. szeptember 1-jén családi napot és találkozót szervezett a Sajó – menti családok és Csermosnya – völgyi családok részére.

 

A Kárpát - medencei Családszervezetek Szövetségének köszönhetően idén a Sajó menti és Csermosnya - völgyi családok számára biztosított színes programokat a társulás azon közösségépítő rendezvény keretében, amely a Rozsnyói járás magyar civil szervezetek vezetői és tagjai számára került meghirdetésre. Az alkalom nagyszerű lehetőséget biztosított a két régió fiatal, magyar családjainak összekapcsolására, hiszen a járás természeti adottságaiból adódóan 50 kilométer szélesen és hosszan, három régióra osztva terül el, amelyben 32 településen élnek még magyarok. A rendezvényre mintegy húsz településről érkeztek családok. Az elképzelést felülmúlta, hogy a két régió családjaihoz a harmadik régióból is érkeztek családok.

 

A régiók bátor gyermekei és fiataljai manökenképzésen vettek részt, majd a fergetegesre sikeredett divatbemutató keretében a palócok zárt közössége, a barkók mutívumvilágát ismerhették meg a résztvevők a ruhákon és kiállítási tárgyakon keresztül. A délutáni órákban cukorvatával, óriáspalacsintával, kézműves-, zenés- és gyermekfogalalkozásokkal kötték le a társulás tagjai a gyermekek figyelmét, még szüleik különböző előadásokon vettek részt a szervezetvezetés, pályázatírás és a szervezeti kommunikáció témákban. A nap a támogatásnak köszönhetően illúziószínházzal ért véget, amelyet kicsik és nagyok egyaránt élveztek.

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék