KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Nyárbúcsúztató Családi nap Szigetközben

2022. szeptember 6.

Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete immár 15. alkalommal rendezte meg Családi Napját Dunaszigeten az ÖKO-Parkban

Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete immár 15. alkalommal rendezte meg Családi Napját  Dunaszigeten az ÖKO-Parkban

 

A „főző brigádunk” ebben az évben babgulyást készített. 

 

A korán kiérkezőknek kakastaréj (sült szalonna) és zsíros kenyér lila hagymával, paprikával, paradicsommal állt rendelkezésükre éhségük csillapítására. A szorgos anyukák a gyermekeknek több tányérnyi süteménnyel is kedveskedtek, ezen kívül gyümölcsök is szélesítették a kínálatot.

 

A gyerekek körében nagy sikere volt az üres konzerves dobozokra dobálásnak és a különböző ügyességi játékoknak. Nagy sikere volt az íjászkodásnak is.

 

Egy nagy körséta közepette megismertük az ÖKO-Park kialakulásának történetét, megtekintettük az óriási területen kialakított ökotudatos pihenési lehetőségeket, a gyógy- és fűszernövény kertet, a magas ágyásokat, az épülő bemutató központot. Csodálattal hallgattuk a park törekvéseit, szerepét, az ökotudatos nevelésben, a szigetköz élővilágának megőrzésében.

 

 A kenuzást a kisebb gyerekek is nagyon élvezték. Sok család többször is megcsodálta a Duna szigetközi ágainak szépségét.

 

A bográcsban főtt ebéd rendkívül finom lett, így többen repetáztak.

 

A csodálatos időben jó volt együtt lenni, kimozdulni, feltöltődni a tanévkezdés küszöbén.  Elmondhatjuk, hogy minden adott volt ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Minden résztvevő  hozzátett valamit ahhoz, hogy sikeres legyen a rendezvény.

 

Köszönöm!

 

Orbánné Panni egyesületi elnök

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár