KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Pontban 11 órakor: gyereket a magasba!

2022. szeptember 25.

Közel kétszáz gyereket emeltek a magasba Felvidéken,  azon a Kárpát-medencei szintű gyerekemelésen, amihez Felvidékről még Kassa városa is csatlakozott.

 

A Szövetség a Közös Célokért társulás Dunaszerdahelyen, szeptember 24-én a város támogatása által, a Csallóközi Vásár idején szervezte meg a családok részére a gyerekemelést, kiállva a gyerekvállalás és a családalapítás fontossága mellett.

A gyerekemeléshez minden eddiginél többen csatlakoztak. Összesen 45 településen több mint 12 ezren vettek részt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által idén ötödik alkalommal megszervezett gyerekemelési rekordkísérleten. Negyvenöt település vett részt. A játékos családi napokra, kulturális programok keretében, a Magyarországról, Vajdaságból, Erdélyből és Felvidékről jelentkeztek a szervezetek, magánszemélyek, a helyi önkormányzatokkal, és határon túli civilekkel együttműködésben.

A dunaszerdahelyi családi délelőttön 155 gyereket emeltek a magasba, hogy megmutassák: családban élni jó, a gyerek pedig örök érték!
 
 
Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezető igazgatója elmondta: az elmúlt négy évben összesen több tízezren vettek részt a gyerekemelésen, amihez a társulás idén második alkalommal csatlakozott.
„A gyerekemelő akcióhoz nemcsak a kijelölt családi napokon, hanem határok nélkül, bárhol lehetett csatlakozni, aki regisztrált a http://www.gyereketamagasba.hu/ oldalon” – fűzte hozzá.
 
 
 

A megnyitón ünnepi köszöntőt mondott A. Szabó László, Dunaszerdahely város alpolgármestere, aki elmondta, hogy a gyerek egy olyan érték, amit óvni kell. Ők alkotják a jövő generációját és a fejlődésüket a szerető egységes család dolga biztosítani.

„Fontos, hogy megmaradjanak a jövő kis királyfiai és királylányai” – zárta köszöntőjét. A családi délelőttön színes műsorral felléptek az Október utcai és a Halpiac téri óvodások, majd Forgách Erika gyerekműsora következett, aki megtáncoltatta a gyerekeket a színpadon és a színpad előtt is.

 

 

A gyermekszínpad mellett pedig kísérőprogramként a SZAKC tájékoztatást nyújtott a Köldökzsinór programról, valamint a Dunaszerdahely és Vidéke Célalap, a Rákóczi Szövetség Gólyahír programjának Az első könyvem című kiadványáról.

 

Mellettük bemutatkozott a Mamila Polgári Társulás, melynek tagjai szoptatási tanácsadást nyújtottak, valamint az érdeklődőknek bemutatták a helyes kendőhasználatot is.

 

A rendezvény célját, hogy a rekordkísérlet megdőljön, sikerült elérni: közel hatezer gyereket emeltek magasba pontban 11 órakor szerte a Kárpát-medencében.

 

„A gyerekemeléssel nem szeretnénk semmi mást megmutatni, mint azt, hogy a családos élet jó dolog, és hogy mindenkinek lehessen annyi gyereke, amennyit szeretne. Öt éve szervezzük a gyerekemelést, és minden évben többen csatlakoznak, idén Veszprémben megrendeztük a Három Királyfi Napokat, ott ennek keretében zajlott a gyerekemelés” – mondta Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke az eseményről.

 

A rendezvény végén Karaffa Attila alpolgármester, A. Szabó László alpolgármester, valamint Baranyay Zsolt ügyvéd a SZAKC tomboláját, valamint a DAC felajánlását, belépőket sorsoltak ki a DAC-Zsolna meccsre a regisztrált családok között.

 

(Németh Tímea/Felvidék.ma)

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár