KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Mosolyvirág NADE szeptemberi hírei

2022. szeptember 28.

Szeptember 2.-3.-4.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) IX. alkalommal rendezte meg a hagyományos Családi napját az Országházban 2022. szeptember 3-án. A cselekvő nemzetet formáló önkéntesség címmel tartott konferencián egyesületünk elnökségi tagjai vettek részt.

Egyesületünk elismerő oklevélben részesült! Köszönjük szépen a szervezést és a csodálatos élményeket!

 

 

Szept. 9.

Közel ezeréves múltjával ez a város minden látogatással újabb titkait fedi fel Nekünk. Hiszen a jelenkor csupán apró momentum e gazdag múltú, színes nagyváros életében. A Méliusz Könyvtár által rendszeresen szervezett könnyed hangvételű, ám mégis tartalmas tematikus sétáján vettünk részt Egyesületünk tagcsaládjaival.

 

 

szept. 10.

Egy feledhetetlen túra a mesés Zöld-tóhoz, a Magas-Tátrában, két nehézségi szinten: kezdő túrázóknak és gyakorlottaknak is. Több családunk is részt vette ezen a feledhetetlen kiránduláson.

 

 

Szept. 12. NADE gyűlés

A gyűlésen először átbeszéltük az aktuális pályázatokat, jövőbeli terveket. A gyűlésünk második felében Dorogi Lizy volt a vendégünk. Személyiségtesztet töltöttünk ki, nagyon érdekes és tanulságos volt.

 

 

szept. 26. NADE gyűlés

Auchan Áruház vezetőségének meghívására az áruház területén Szalayné Kánya Zsuzsa dietetikus előadását hallgathattuk meg másodjára tagcsaládjainkkal.

Glutén-, laktóz- és szójamentes ételek: egyre több kerül belőlük a bevásárlókosarakba. De vajon tényleg minden vásárlónak szüksége van ezekre a termékekre? Miért lett divatos a mindenmentes étkezés? És árthat-e azoknak, akiknek nincs is táplálékallergiájuk? A kérdésekre Szalayné Kónya Zsuzsa dietetikus válaszolt előadásában. - A mindenmentes kifejezést dietetikusként úgy használnám, hogy minden olyan vegyülettől mentes, amelyet az élelmiszeripar az alapanyagon kívül különböző tulajdonságok feljavítására tesz egy ételbe. Ezek az íz, aroma, színanyag, állománynövelő, emulgeálószer, stabilizálószer. De nem így van értelmezve, a tej, tojás és búza kivonását értik ez alatt – mondta Szalayné Kónya Zsuzsa. – Viszont ha valami mindenmentes, mi van benne? – tette fel a kérdést a szakember. Mint elhangzott: a lakosság félre van vezetve, sokan arra fókuszálnak, hogy egy termékre rá legyen írva, mi nincs benne. Szalayné Kónya Zsuzsa szerint inkább arra kellene figyelni, mi van benne. Hozzátette: nagyon felkapott lett a gluténmentes étkezés azok körében is, akiknél táplálkozás élettanilag semmi nem indokolja.

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

október 26.

14:00

Tiszakálmánfalva

XVIII. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület