KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Mosonmagyaróvári Életfások szeptembere

2022. szeptember 29.

 IX. Családi nap az Országházban

 

 Ebben az évben a három gyermekes, több évvel ezelőtt Kárpátaljáról áttelepült Pusztai-Zseliznik család vehetett részt ezen a nem mindennapi eseményen. Sok-sok élménnyel gazdagodva tértek vissza a háromnapos rendezvényről.

Nagyon kellemes meglepetésben részesültünk azzal, hogy az egyesület önkéntes tevékenységét a KCSSZ vezetősége elismerő oklevéllel jutalmazta. Köszönjük!

 

Nyárbúcsúztató Családi nap Szigetközben

 

Egyesületünk immár 15. alkalommal rendezte meg Családi Napját Dunaszigeten az ÖKO-Parkban. A „főző brigádunk” ebben az évben babgulyást készített.  A korán kiérkezőknek kakastaréj (sült szalonna) és zsíros kenyér lila hagymával, paprikával, paradicsommal állt rendelkezésükre éhségük csillapítására. A szorgos anyukák a gyermekeknek több tányérnyi süteménnyel is kedveskedtek, ezen kívül gyümölcsök is szélesítették a kínálatot. A gyerekek körében nagy sikere volt az üres konzerves dobozokra dobálásnak és a különböző ügyességi játékoknak. Nagy sikere volt az íjászkodásnak is. Egy nagy körséta közepette megismertük az ÖKO-Park kialakulásának történetét, megtekintettük az óriási területen kialakított ökotudatos pihenési lehetőségeket, a gyógy- és fűszernövény kertet, a magas ágyásokat, az épülő bemutató központot. Csodálattal hallgattuk a park törekvéseit, szerepét, az ökotudatos nevelésben, a szigetköz élővilágának megőrzésében. A kenuzást a kisebb gyerekek is nagyon élvezték. Sok család többször is megcsodálta a Duna szigetközi ágainak szépségét. A bográcsban főtt ebéd rendkívül finom lett, így többen repetáztak.

A csodálatos időben jó volt együtt lenni, kimozdulni, feltöltődni a tanévkezdés küszöbén. Elmondhatjuk, hogy minden adott volt ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Minden résztvevő hozzátett valamit ahhoz, hogy sikeres legyen a rendezvény.

 

Családjaink kalandozása a Sobri Jóska Élményparkban

 

A NOE 35. születésnapján a Kislőd mellett található Sobri Jóska Élményparkba hívta Országos Őszi Találkozóra a tagcsaládokat. A minden évben más-más helyszínen megrendezett találkozókon a családok mindig  felejthetetlen, élményekkel teli napot tölthetnek el együtt. Most 70-en indultunk a találkozóra.

Szerencsénk volt az időjárással is. Az Élményparkban kicsik és nagyok is megtalálták a számukra megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. A csodálatos környezetben a kicsiket várta a játszótér, a Hámori strand, az erdei pihenőhelyek séta közben. A nagyobbak és az extrém sportot kedvelők is találtak érdekesnél-érdekesebb mozgási lehetőséget a kalózhintán, a családi hullámvasúton, az extrém mászófalon, a hófánkpályán, különböző ugráló asztalokon, a vízi akadálypályákon, és még sorolhatnánk a sok kipróbálni valót. Pihenésképpen a gyermekek számára különböző kézműves foglalkozásokat is szerveztek. Minden család kapott ajándékcsomagot, benne egy kérdőívet is, amelyet kitöltés után ha leadtuk akkor részt vehettünk értékes ajándéksorsoláson is. Egyik családunkra rámosolygott a szerencse, velük együtt örültünk mi is. Azt gondoltam, hogy hazafele a buszon a gyerekek szép csendesen elalszanak, de nem így volt. A sok élmény „felturbózott” mindenkit, az átélt kalandokat meg kellett osztani másokkal is. Jó volt együtt kalandozni.

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár