KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Szeptemberi beszámoló Orosházáról

2022. szeptember 30.

Szép programmal kezdődött a szeptemberi hónapunk egy családunknak, akik részt vehettek a KCSSZ Családi Napján az Országházban. Nagy élmény volt számukra a gyönyörű épület és a többrétű program.  Meglátogathatták a Magyar Zene Házát valamint a Puskás Arénát is.

 

A legnagyobb izgalommal azonban kedves vendégeinket vártuk a Vajdaságból, a Kolibri A Családokért Egyesület 13 fős csapatát. Megérkezésük után kis beszélgetés és vendéglátás után a Körös-Maros Nemzeti Park Fehér Tó Napjára rendezett nagy programjára mentünk ki a kardoskúti pusztába. A látnivalók – szürke marha gulya, rackanyáj, madárles – mellett lovaskocsizás, Dottó vonatozás, szinpadi programok, kézműveskedés , feladatlapos állomások is hoztak izgalmat, sőt nyereményt is! Egyesületi házunkba visszatérve már várt bennünket a házigazda asszonyok által sütött finom langalló. A jóízű étel mellett jóízű beszélgetések zajlottak késő estig!

 

Másnap nagy sürgés forgás kezdődött a konyhánkban! Vendégeink főztek mindnyájunknak finom vajdasági töltött káposztát, mi pedig mákvirágot és szilvalekváros papucsot sütöttünk mellé. Kézműveskedtünk, beszélgettünk  közben, jutott idő városnézésre is! A közösen elfogyasztott ebéd után kedves vendégeinkkel sétáltunk egy kicsit Gyopárosfürdőn, majd a mielőbbi viszontlátás reményében, élményekkel telve  elbúcsúztunk.

 

Kézműveskedésünket folytattuk e hónapban is, a Kertbarátok köre kiállításán, valamint a PMK „Ősz” című programjában is.

 

Az őszi termények kedvezményes vásárlási lehetősége is beindult, káposzta, karalábé, cékla kerülhetett családjainkhoz. 

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár