KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Dinnyésen jártunk

2022. október 11.

2022.10.08-án a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület képviseletében Dinnyésen jártunk „A Szeretet ízei” rendezvényen. A rendezvényt a Nagycsaládosok Országos Egyesülete szervezi meg minden évben.

 

Egyesületünk tagjaitól, akik kölcsönözték az egyesületi befőző automatát egy üveg befőttet, vagy lekvárt kértünk alkalmanként.  Ezeket az adományokat ajánlottuk fel, 48 üveg szeretetet gyűjtöttünk össze és vittük el a rendezvényre. Lekvárok, befőttek és savanyúságok… A régióban lévő nagycsaládos egyesületek ajándékait is mi továbbítottuk. Az ünnepségen minden szervezet kapott egy oklevelet. Akik a legtöbb üveggel segítették a rászorultakat két befőző automatát kaptak ajándékba, a második helyezett egy automatát kapott. Az aszaló gépeket itt vehették át azt ezt igénylő egyesületek.

 

2920 üveg szeretet gyűlt össze a rendezvényen, amit a Nagycsaládosok Országos Egyesülete 7 szervezetnek ajándékozott köztük a Beregszászi járás Máltai Szeretetszolgálatának.

 

Az átadó ünnepség alatt a gyerekeknek foglalkozásokat biztosítottak: salátabár, ahol zöldségekből alkothattak csodákat, arcfestés. Az ünnepség végén közös ebéd volt és finom kemence lángos.

 

Ebéd után közösen megnéztük a Dinnyésen található mini várparkot, ami elfeledett várakat mutat be. Nagyon jó volt ezeket látni a csodálatos parkban. Jól sikerült nap volt, jól éreztük magunkat és sok ismerőssel találkoztunk.

 

Keresztes-Forche Éva

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár