KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Mosonmagyaróváriak októberi beszámolója

2022. november 2.

20 éves barátságunk ünneplése.

A  Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete és a felvidéki  FECSKE Nagycsaládos Társulás (Egyesület) 2022. október 1-jén és 2-án közös jubileumi programmal ünnepelte 20 éves együttműködésüket, 20 éve tartó barátságukat.

 

Szombaton  a délelőtti órákban  vendégeink megtekintették a várat, délután pedig egy kedves ünnepségen találkoztunk a Civil Házban.

 

Orbán Józsefné az „ÉLETFA”elnöke köszöntötte a megjelenteket. Röviden elmondta, hogy ünneplésünknek komoly alapja az, hogy az elmúlt 20 évben szinte minden évben találkoztunk, rendszeresen szerveztünk közös programokat, több esetben pályázat segítségével. Az egyesületek saját forrásuk felhasználásával is segítették a közösségépítést, a közös táborozásokat, a közös fagyizásokat, sörözéseket és a vidám dalolásokat, melynek nagy mestere és irányítója volt a „FECSKÉK” jelenlegi elnöke Tóth Attila.

 

Nagy Sándor a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség elnöke is köszöntötte a két egyesület tagjait, az ünneplő résztvevőket. Sok- sok találkozót, további jó együttműködést kívánva fejezte be köszöntőjét.

 

A „FECSKÉK” elnöke Tóth Attila köszöntőjében nehezen találta a szavakat, könnyeivel küszködve köszönte meg  a barátságot, támogatást , bátorítást , biztatást , amelyből erőt merítve a fecskék folytathatták útjukat az élet viharaiban. Megköszönte, hogy erősítettük az összetartozásunk tudatát, hogy segítséget nyújtottunk a magyar nyelv használatának határainkon túli fennmaradásában.

 

Végül Attila a tangóharmonikáját hívta segítségül, hogy közösen dalolva fejezzük ki összetartozásunkat, egymás szeretetét.

 

Varga József az egyesület titkára (fotósa) nagy gonddal összeválogatott 180 kép kivetítésével elevenítette fel a közös programokat.

 

Vasárnap reggel közösen indultunk autóbusszal és személyautókkal Vöröskő várához. Pozsonyban felvettük Berner Terézt a FECSKE egyesület korábbi elnökét, az együttműködés egyik megalapozóját, aki idegenvezetőként velünk töltötte az egész napot. Már az  autóbuszon megkezdte az információk átadását. A vár megtekintése után Pozsony irányába vettük utunkat. Itt is először a várat néztük meg, majd lesétálva a városba, hallgattuk a történelmi eseményeket, közben pedig megcsodáltuk az építészeti remekműveket. Az eső három óráig békén hagyott minket, aztán szemerkélősre fordult az időjárás.

 

Megható, ünnepélyes, ismeretekben gazdag két napot töltöttünk el együtt a FECSKÉKKEL.

Köszönjük a pályázati támogatást!

 

Mozgalmas nap volt  október 8-ai szombat egyesületünk életében.

Részt vettünk, XXIII. Mosonmagyaróvári Civil Napi ünnepségen, amelyet a Flesch Károly Kulturális Központban rendeztek. Összeválogatott bemutatóanyagunkon keresztül az ünnepségen megjelentek megismerhették civil szervezetünk tevékenységét, mindennapi életét.

 

A NOE október 8-án, szombaton rendezte Dinnyésen a „Szeretet ízei” átadó ünnepséget.

Egyesületünk 95 üveggel járultunk hozzá a programhoz. Megható ünnepség keretében vehettük át az emléklapot.

Ezen alkalomból aszalógépet vehettünk át a NOE-tól, a már meglévő két befőzőautomata mellé. A tartósítást segítő eszközöket minden egyesületi tag igénybe veheti.

 

Egyik nagyon kedves egyesületi tagcsaládunk Faragó Edina és Miklós, valamint 4 gyermekük október 9-én vasárnap 10 órától szeretettel várta egyesületünk tagjait (immár ötödik alkalommal) egy kis szüreti mulatságra. Kedves nap lesz, ígérte Edina. Az előző nap leszüretelt szőlőfürtöket közösen dolgozták fel a tagok. Folyt az ízletes must, amelyet a gyerekek is szívesen iszogattak. A megmaradt léből délután dzsem készült. Főzőbrigádunk most is finom falatokat készített. Délután a napsütéses órákban  hosszú sétát tettek  a családok a Duna partján. A jó hangulatot a fényképek is tükrözik. Köszönjük Faragó családnak a meghívást, a szeretetet, amellyel körbeveszik az egyesület tagjait is, no meg a finom falatokat, az ízletes mustot és az ajándékként kapott lekvárokat.

 

Október 21- 23 között képviseltem egyesületünket a Közgyűlésen, amely rendkívül hasznos volt számomra. Jó volt megismerni és hallani más egyesületek, alapítványok tevékenységéről tartott beszámolókat, jó volt találkozni barátokkal, ismerősökkel.

 

Október 28-án megbeszélést tartott vezetőségünk az év hátralévő időszakának programjairól, megkezdtük az adománygyűjtések előkészítését.

 

 Orbán Józsefné az egyesület elnöke

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék