KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete novemberi hírei

2022. november 25.

MunKaland a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházban - november 5.

 

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete által elindított MunKaland program legutóbbi járata a beregszászi színházba vezetett 2022. november 5-n.

A programon közel húsz fős csapat vett részt, kicsik, nagyok vegyesen. A színház az elmúlt időszakban indította útjára a Kulisszajárás-ON nevű programját, amelyet egybevontak a számunkra a MunKaland járattal.

A részletes körutat Vass Magdolna, Rajkó Balázs, Cséke Adrienn és Szabó Dezső vezette.

Korábban már ellátogattunk a színfalak mögé egyesületünkkel, de az elmúlt évek alatt a színházban is sok változás történt. Kiépítették a Fedák Sári Kulturális Központot, amely méltó emléket állít a színésznőnek. Ebben a részben kezdődött a járat, ahol bemutatták a művésznő képeit, jelmezeit, amelyeket fel is próbálhattak a gyerekek. Érdekes információkat tudhattunk meg a beregszászi színház kialakulásáról, életéről. 

Ezt követően interaktív játékok következtek, amelyekből ízelítőt kaphattunk a színészek feladatairól. Minden területen összpontosítani, folyamatosan éber elmével kell állni a színpadon, ahol bármikor történhetnek váratlan fordulatok.

A gyerekek színházi kellékekbe bújhattak, fotózkodhattak, amit nagyon élveztek. Tovább folytatva utunkat a színpadra érkeztünk, amely teljesen más képet mutatott a néző tér felől és a színfalak mögül. A gyerekek nagy lelkesedéssel próbálták ki magukat különböző szituációkban. A vezérlőből pedig megcsodálhatták, hogyan működik a fényetchnika, hogyan világítják meg a színpad bizonyos területeit.

Összességében egy nagyon izgalmas, tartalmas és érdekes programon vehettek részt a gyerekek és szüleik. 

Köszönjük szépen a színháznak ezt a lehetőséget, és a program élvezetes bemutatását a színészeknek, munkatársaknak!

 

Házaspáros hétvége a Vadvölgyben - november 11-13.

 

“A szeretet puttonyom fel lett töltve.” - Deme Mária így vélekedik az elmúlt hétvégéről, aki a férjével együtt házaspáros hétvégén vett részt.

Harmadik alkalommal szervezett házaspáros hétvégét a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Egyesület november 11-13. között az ungári járásban található Viharoson.

Az itt található Vadvölgy panzió - ami az egyesület tulajdona - már nem először biztosít helyet a rendezvénynek. A három napos program az egyik legkedveltebb alkalom a tagcsaládok körében, aminek fő sajátossága, hogy a párok többnyire gyerekek nélkül érkeznek, így csak egymásra tudnak koncentrálni, ami rendkívül fontos egy mindig nyüzsgő nagycsalád életében.

A szervezők rendszerint színes programokkal várják a részt vevő házaspárokat. Nem volt ez másként most sem. A hétvége fő témája a szeretetnyelvek voltak Gary Chapman világhírű párterapeuta könyve alapján. A programfelelősek segítségével, akik ezúttal Szűcs Zoltán és felesége, Mária voltak, mindenki megtalálhatta melyik az a gesztus, amivel társa leginkább ki tudja fejezni iránta érzett szeretetét. A szervezők közös játékokkal is készültek, amelyek során igazi önfeledt vidámság kerekedett. Mivel a másik iránt érzett szeretetünket meghatározza Istennel való személyes kapcsolatunk, nem kezdődhetett a nap reggeli elcsendesedés nélkül, amit Balogh Attila református lelkipásztor tartott. Megerősített bennünket, hogy bár a kettős fonál erős, a hármas viszont elszakíthatatlan.

Természetesen a kötött programok mellett jutott idő a kikapcsolódásra is. A párok igénybe vehették a panzió kínálta lehetőségeket. A szauna és medence használata mellett a  biliárd és az asztalitenisz is rendelkezésükre állt. Sétálhattak a festői szépségű hegyek között, de volt alkalom üstben fürdésre is, az éjszakába nyúló önfeledt beszélgetések pedig el sem maradhattak volna.

Köszönjük, hogy egy újabb élménnyel gazdagodhattunk.

 

Szabó Diana

résztvevő

 

 

Házaspáros táncest - november 23.

 

Házaspáros táncestet szervezett a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete a Pásztor Ferenc Házban, amelyet Szilágyi László és Szilágyiné Tóth Gabriella vezetett. Közel 20 pár vett részt ezen az alkalmon, amelyről jó visszajelzések érkeztek. Igazi feltöltődés, kikapcsolódás volt a nehéz mindennapokból. Köszönjük szépen a Szilágyi házaspárnak a szervezést és a tervek szerint jövőre folytatódik ez a program a nagy érdeklődésre való tekintettel.

 

 

Adventi online vetélkedő - november 27- december 18.

 

Az előző évekhez hasonlóan, advent első vasárnapján adventi online vetélkedő veszi kezdetét. Célunk az, hogy a nehéz helyzet ellenére is minden nap felidézzünk egy-egy kedves emléket, és közösen dolgozzon a család egy-egy feladat megoldásán.

Sajnos a mindennapos áramkimaradások jelentősen megnehezítik a családok életét, ezért rendhagyó módon idén minden második nap tesszük közzé az új feladatokat. Így azok megoldására mindenkinek két napja van.

Amelyik család az összes feladat megfejtését beküldi, értékes nyereményben részesül.

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár