KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Adventi készülődés a Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesületében

2022. december 5.

Az idei adventi várakozás egy kicsit másképpen alakul, mint az előző években. Idén nem tudunk találkozni a hétvégeken a Civil Házban, hogy kézműves foglalkozáson készítsük el a saját adventi koszorúinkat, vagy várjuk a Mikulást, vagy közösen karácsonyozzunk. Valami mást, újat kellett kitalálnunk.

 

November 27-én kis csapatunk Budapestre utazott, legelőször a Fővárosi Nagycirkuszban tekintettünk meg egy igazán meghitt és felemelő előadást, amely Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című novellája alapján készült. A karácsonyi játékban harmóniában jelent meg a cirkuszművészet, a zene, az ének és a színházművészet.  Mondhatjuk, hogy egy kicsit „dezsávű érzésünk volt”, hiszen a NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete 10 éves születésnapján kis színdarabként bemutattuk Jókai Mór megható és tanulságos művének színpadi változatát a nagyközönségnek. Már ekkor elvarázsolt bennünket ez a történet, amely főszereplője egy szegény, özvegy csizmadia, aki egyedül neveli kilenc apró gyermekét. Karácsony van. A gyerekek kis Jézust köszöntő, vidám éneke annyira zavarja a nyomorúságos pincelakásuk fölött magányosan élő gazdag háziurat, hogy némaságukért cserébe pénzt ajánl föl nekik. De a mester végül rádöbben, hogy a szeretet, az összetartozás a legfontosabb, s ő semmi pénzért nem adná oda egyik gyermekét sem a gazdag úrnak. Számunkra is ez a történet az összetartozást, a karácsonyvárást, a meleg szeretet jelenti. Ezért örültünk, amikor rátaláltunk erre az előadásra. A Fővárosi Nagycirkusz egy különleges karácsonyi ajándékkal lepett meg bennünket, egy valódi összművészeti produkcióval segített ráhangolódni a legszentebb családi ünnepre és talán segített egy kicsit kiszakadnunk a mindennapok rohanásából, a nehézségekből, s a gondok világából. Egy varázslatos „univerzumba” csöppenhettünk bele, felejthetetlen karácsonyi játék és élmény volt ez a családoknak. Délután a Pesti Magyar Színház felé vettük utunkat, s ott egy igazi családi darabot, a Madagaszkár című musicalt néztük meg. Kitűnő jelmezek, dalok és táncprodukciók, nevettető történet, humoros „versbeszéd” és rímek, egy zebra, egy oroszlán, egy zsiráf és egy víziló, a cselszövő pingvinek, egy nagy kaland, barátság, s az összetartozás valódi ereje. Mindenki nagyon jól szórakozott, s a buszon visszafelé hangosan énekeltük: „Riszálom úgyis, úgyis….”  

 

A budapesti program egy része a NEAO-KP-1-2022/8-000530

Nagycsaládos bakterház

című pályázati támogatásból valósult meg. December 3-én egyesületünk elnöke  Tiszavasváriban, a Szentmihály téren köszöntötte az adventi programra érkező vendégeket, majd ő gyújtotta meg a második adventi gyertyát, ezzel fellobbant a remény lángja, amely még közelebb hozza a karácsonyi várakozást. Több rászoruló családunkat jelöltünk a NOE Angyali csomagküldő szolgálatára. Bízunk benne, hogy a jóságos, ismeretlen, segítő „angyalok” személyre szóló ajándékokkal lepik meg őket hamarosan. Karácsony előtt tagcsaládjainkat ünnepi meglepetéssel várjuk majd a Civil Ház udvarán és teraszán. Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk  mindenkinek egyesületünk tagcsaládjai nevében!

 

                                                                                          Tiszavasvári NE

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS