KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Decemberi beszámoló Csíkszeredáról

2022. december 19.

Állatsimogató december 2-án

 

A reggeli álmos tekinteteket az indulás pillanatában az izgatottság és a kíváncsiság állapota váltotta fel, hiszen napok óta találgattuk, vajon milyen állatokkal találkozhatunk a babusgatóban. Az út kissé fárasztó volt, de mindez feledésbe merült, mikor kis mikrobuszainkkal bekanyarodtunk a babusgató kapuján.

 

Hatalmas területen fekvő babusgató, tanyára emlékeztető látványa tárult elénk, mely különböző háziállatoknak, vadállatoknak és egzotikus állatoknak adott otthont. Az állatok gondozói készségesen segítették túránkat az állatok között.

 

Különleges élményt nyújtott olyan állatok etetése, simogatása, amelyeket természetes közegükben meg sem tudnánk közelíteni. Példaként megemlíteném a struccokat, lámákat és nem utolsó sorban mindenki kedvencét, a kis kengurut.

 

Sokat nevettünk az eledelért harcoló kis kecskegidákon, akik képesek voltak ránk mászni, csak hogy élelemhez jussanak.

 

Több oldalban tudnám sorolni a babusgatóban szerzett élményeinket, de a következő soraimban szeretnék mindannyiunk nevében örök hálánkat kifejezni, eme élménydús, csodás napért a babusgató vezetősége és munkatársai felé.

 

Köszönjük szépen a lehetőséget!

 

A fogyatékkal élők világnapja alkalmából a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság és a Hargita Megyei Sérültek Egyesülete idén 16-ik alkalommal szervezte meg a karácsonyi jótékonysági kézműves kiállítást, december 5-én a megyeháza oszlopcsarnokában. https://www.facebook.com/HargitaStudio/videos/1191973738072905

 

Délután már a Mikulást várták az egyesületi székhelyen.

 

10-én a város karácsonyi vásárban várták a látogatókat.

 

 

December 16-án folytatódott a karácsonyi vásár, ekkor egy kisebb videó is készült a Duna TV Élő Egyház műsorába: https://mediaklikk.hu/video/elo-egyhaz-2022-12-13-i-adas-2/

 

De sütöttek mézeskalácsot, moziztak, pilates tornáztak, táncoltak, csocsóztak, és megtartották az év utolsó szülői klubját is a székhelyen.

 

Az év utolsó rendezvénye a Családok Adventje program volt, melyről bővebben az elszámolásba írnak az egyesület tagjai.

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS